La Trobada de Lluites celebrada a l’Ateneu de Sant Celoni divendres a la tarda, dintre dels actes del Rebrot 2013, s'ha segurament en l'acte polític més interessant organitzat per ARRAN en l'Aplec de joves independentistes dels Països Catalans que combina música, política i activitats diverses i que per primera vegada s'ha celebrat a Sant Celoni del 4 al 7 de juliol. L'acte, amb la participació de David Fernàndez, Isabel Vallet, Maria Corrales, Ramon Font, David Jiménez, Teresa Forcades i Josep Gaganté va tenir un seguiment d'unes 300 persones.
En aquest sentit, David Fernández i Isabel Vallet, com a representants de la CUP-AE va posar èmfasi en la construcció d'alternatives com a element clau per desobeir. La seva intervenció van resaltar el paper de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) com un exemple de sucumbir al control social amb la desobedència civil.
Per la seva banda, Maria Corrales, en representació del Sindicat d'estudiants dels pAïsos Catalans (SEPC) ha denunciate ha denunciat el domini de les elits polítiques i econòmiques en el món educatiu, sobretot a les universitats. Corrales ha insistit que "la desobediència és la via a través de les quals les estudiants han de recuperar el protagonisme de l'ensenyament públic, de qualitat i en català". També en representació del món educatiu Ramon Font, membre de la USTEC, ha denunciat que les direccions dels centres estan esdevenint càrrecs de confiança política, fet que al seu torn comporta una repressió política al professorat que té poc marge de maniobra per denunciar les constants retallades en educació.
"La PAH socialitza la desobediència"
Un altre dels plats forts de la Trobada ha estat la presència de la PAH, representada per un dels seus membres, David Jiménez. Ha insisit en què aquest moviment neix per donar resposta a una problemàtica com la dels desnonaments i ho fan socialitzant la desobediència. Una lluita que, com ha afirmat, "permet acostar-se a un gran sector de la població que abans de la PAH mai s'havia organitzat per defensar els nostres drets com a poble".
Igualment esperada era la intervenció de Teresa Forcades, una de les impulsosres de Procés Constituent. Ha insistit que el seu projecte encara és embrionari, motiu pel qual n'ha explicat la motivació. Entenent que “estem davant una moció a la totalitat del capitalisme” i el que pretenen és una reforma estructural de tot el sistema econòmic, polític i social actual. Ha explicat que el discurs de Procés Constituent es dirigeix "al 50% de la població que pateix les conseqüències del capitalisme però encara no està organitzada".
Finalment, des de la COS, Josep Garganté, ha parlat del sabotatge de la Patronal en un sector com el del transport públic a Barcelona i de les pràctiques, com les caixes de resistència, que els treballadors duen a terme reiteradament per plantar-hi cara. Un discurs que ha carregat contra les retallades salarials i la destrucció de llocs de treball així com una crítica contra els sindicats majoritaris.
Trobada de lluites a l'Ateneu de Sant Celoni Foto: Rebrot