La CUP critica l'elecció de Padrosa com a nou gerent de l'Hospital d'Olot

La diputada Eulàlia Reguant critica que Josep Maria Padrosa cobri 120.000 euros anuals, una xifra per sobre dels límits que marca la llei en els càrrecs públics | Els cupaires recorden que el nou gerent quan dirigia el CatSalut era també apoderat de sis empreses proveïdores de la sanitat pública catalana

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant, criticant durament l'elecció de Padrosa
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant, criticant durament l'elecció de Padrosa | Martí Albesa
24 d'octubre de 2016, 19:45
Actualitzat: 19:50h
La CUP no està gens d'acord amb el nomenament de Josep Maria Padrosa com a nou gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. El partit critica que ara es premiï a "algú que ha anat tota la vida de la mà del pitjor conseller que ha tingut la sanitat pública", en paraules de la diputada cupaire Eulàlia Reguant. 

El partit recorda que l'Oficina Antifrau de Catalunya va investigar Padrosa perquè continuava essent apoderat de sis empreses privades proveïdores del CatSalut amb contractes que facturaven uns 14 milions d'euros, mentre ell dirigia el Servei Català de la Salut i retallava el finançament dels hospitals per ajustar-se a la situació pressupostària del moment. 

Els cupaires critiquen, per exemple, que quan era director del Catsalut Padrosa trigués 20 mesos a presentar la seva declaració de béns. També recorden que Antifrau va multar amb 95.000 euros a les empreses de les quals era apoderat per associar-se il·legalment i "repartir-se el mercat", remarquen des del partit.

Crítiques al sou anual de 120.000 euros

Reguant també posa el crit al cel pel fet que Padrosa s'hagi pujat el sou i cobri 40.000 euros més que el seu predecessor en la gerència de l'hospital garrotxí. 120.000 euros a l'any és més del que cobra un director general de la Generalitat i supera el límit permès per llei en els càrrecs públics, apunta la diputada. L'Hospital d'Olot, en pertànyer a una Fundació i no directament al Catsalut, no està obligat a complir amb el límit de despesa màxima. 

La diputada de la CUP ha criticat durament la forma de governar els hospitals de Catalunya a través de Fundacions i Consorcis per escapar-se, diu, del control de la ciutadania. Eulàlia Reguant no troba bé que si més del 90% dels ingressos d'aquests organismes provenen de diners públics no estiguin obligats a sotmetre's al control públic, de la mateixa manera que quan hi ha retallades sí que rebaixen el sou dels seus treballadors com si es tractessin de funcionaris, assegura. 
 

Roda de premsa de la CUP, criticant que Pedrosa sigui el nou gerent de l'hospital. Foto: Martí Albesa


Anna Descals, regidora de la CUP a l'Ajuntament d'Olot, recorda que l'elecció de Padrosa no s'ha fet a través d'unes oposicions sinó que en el procés de selecció de candidats s'han valorat els currículums i s'han fet entrevistes. "Depèn del perfil que marques que estàs buscant, tindrà més opcions de sortir escollit un candidat o un altre", subratlla Descals. 

L'alcalde d'Olot i president del patronat de l'Hospital ja ha respost a les crítiques de la CUP, assegurant que són "mentides amb mala fe". Josep Maria Corominas defensa la transparència del procés de selecció i el fet que Padrosa a dia d'avui no té cap investigació oberta. Pel que fa al sou diu que és de 100.000 euros anuals i no 120.000 com diu la CUP, 10.000 més del que cobrava l'anterior gerent.
Arxivat a