Marià Galí: «L'economia s'ha reactivat però no podem abaixar la guàrdia»

E.P.
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:16h
Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa
Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa | Foto: Marta Maseras

Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa Foto: Marta Maseras


El president de la Cambra, Marià Galí, ha alertat en el seu discurs durant el lliurament dels Premis Cambra 2015, aquest dijous al Centre Cultural de Terrassa, que tot i que s'està detectant una reactivació general "no es pot abaixar la guàrdia" i ha demanat mantenir la internacionalització, la creativitat i la innovació, entre d'altres. Ha incidit també en el fet que aquesta reactivació econòmica ha de permetre la millora social i evitar el risc que s'accentuïn les desigualtats.

Galí ha demanat també a les administracions públiques que treballin per l'equilibri de les finances públiques perquè ha assegurat que el dèficit l'endeutament públic acaben convertint-se "en un empobriment col·lectiu". El president de la Cambra ha reclamat també incentivar fiscalment la inversió i la reinversió i la creació d'ocupació "i alhora afavorir una cultura de coresponsabilitat fiscal i social de la iniciativa privada i de gestió eficient i de contenció del dèficit per part del sector públic". Ha assegurat que la conseqüència d'això serà una millora de la demanda interna, les exportacions, de la confiança empresarial i en general dels sectors econòmics que són interdependents.

Per últim, Marià Galí ha recordat que encara queda pendent d'abordar el tram d'adaptació de les cambres de comerç mitjançant una nova llei catalana "que ha de propiciar l'encaix definitiu les cambres" i aconseguir una entitat al servei de les empreses i en col·laboració amb les administracions.