26
de novembre
de
2015, 06:50
Actualitzat:
9:51h
El grup municipal d'ERC-MES quatre propostes de resolució en solitari per al Ple d'aquest mes de novembre. En primer lloc, entre els temes que consideren urgents hi ha la "necessitat d'un espai adequat d'estudi perquè tots els estudiants puguin preparar els seus examens". Es tracta d'una reivindicació històrica de les JERC que ara, a través de la proposta per la realització d'una prova pilot aquest mes de gener a la Biblioteca Central, els republicans volen convertir en una realitat. "Esperem donar l'espai en el proper període d'exàmens als joves terrassencs i terrassenques per demostrar que aquesta ciutat, si vol el títol de ciutat universitària, si vol dotar d'eines als joves per desenvolupar les seves capacitats, cal que els hi faciliti l'us dels equipaments de la ciutat en horaris fins ara no contemplats a Terrassa", afirmen.
Obertura en horari nocturn de la BCT
La segona proposta, insta a la modificació de l'ordenança general de subvencions. Una proposta basada fonamentalment en detectar que el reglament actual "no té cap mètode objectiu per prioritzar quines sol·licituds es prioritzen per sobre les altres. En un moment on el capítol de subvencions pateix d'estretors creiem que s'ha d'aconseguir que les subvencions tinguin em màxim retorn social possible" i afegeixen que "això inclou no només un mètode per atorgar la subvenció, sinó també un mètode per avaluar que efectivament ha servit i ha tingut el retorn social que es pretenia". Amb aquesta modificació diuen que ajudarà a més a esvair "qualsevol dubte d'amiguisme o clientelisme polític en les subvencions atorgades".
Moció per canviar el reglament per a les subvencions
La tercera versa sobre "rebutjar enèrgicament l'actitud del govern de l'estat espanyol en allò que fa referència a recórrer al TC qualsevol resolució que la Generalitat de Catalunya porta endavant per pal·liar la pobresa energètica" alhora que es vol instar el Govern de la Generalitat "a seguir impulsant polítiques de suport a les persones que es troben en situació d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica". En referència específica a Terrassa, la moció contempla que s'assumeixi "el compromís que els programes socials de l’Ajuntament de Terrassa contemplin de forma prioritària fer suport a les famílies que es troben en situació vulnerable en termes de pobresa energètica, elaborant, si s’escau, un pla específic de suport tècnic i econòmic que garanteixi que l’ajuntament de Terrassa pot aplicar la llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya".
Moció sobre la pobresa energètica