La B-40 entre Abrera i Terrassa podria obrir-se al trànsit a finals del 2019

Representants de la Cecot i del Ministeri de Foment han visitat aquest dimecres les obres, que estan acabades en un 75% | Segons la patronal, la posada en funcionament del tram suposaria un estalvi de gairebé 24 milions d'euros anuals en l'àmbit de la mobilitat

El túnel que es construeix a la B-40 és el punt més complexe del tram.
El túnel que es construeix a la B-40 és el punt més complexe del tram. | Cecot
Redacció
02 de març de 2017, 11:44
Actualitzat: 11:52h
Fer seguiment del ritme i dels terminis d'obra de la B-40 en el tram Abrera-Terrassa: aquest ha estat l'objectiu de la visita d'obres al túnel que s'està executant en aquest tram i que han dut a terme representants de la junta directiva de la Cecot de la mà del cap d'obres de l'autovia, Ramon Juanola, i altres representants del Ministeri de Foment.

Els representants del sector empresarial han pogut corroborar que ja s'ha realitzat el 75% de l'obra i han pogut comprovar personalment, les tasques que els operaris estan desenvolupant en el túnel que és el punt de màxima complexitat del tram. 

Per David Garrofé, secretari general de la Cecot, “podem constatar que l'obra avança segons el previst i que les solucions tècniques que s'estan plantejant són les adequades”. Amb tot, “hem insistit al director general de carreteres, Jorge Urrecho, que incrementi, o com a mínim que mantingui el pressupost de l'obra per aquest any, que la tingui com a prioritària i que no permeti més endarreriments”. El termini establert en un principi significaria que el tram estaria operatiu a finals del 2019.

Segons un estudi que ja va fer públic la Cecot el passat més de febrer elaborat per l'Institut Cerdà i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'impacte macroeconòmic del tram de la B-40 entre Abrera i Terrassa acabat suposaria un estalvi de 24M d'euros anuals i una inversió induïda de 240M, milloraria la flexibilitat de les cadenes de proveïment i ampliaria el mercat i la capacitat comercial de les empreses.
 


Les empreses consideren la Ronda del Vallès com un connector i articulador de la mobilitat entre comarques i territoris i no únicament com una infraestructura de pas.  I és per aquesta visió de vertebració del territori que, tenint en compte l'estudi tècnic i els resultats obtinguts, els representants empresarials, municipals, polítics i socials creuen necessària la Creació d'una plataforma d'agents territorials per a l'impuls de la Ronda del Vallès perquè hi ha un ampli consens en la necessitat de finalitzar aquesta infraestructura.

“Ara que s'està licitant l'estudi del traçat Terrassa-Granollers des de la plataforma FEM Vallès, de la que la Cecot n'és part activa, ens hem tornat a posar a disposició del cap de la demarcació de carreteres de l'Estat a Catalunya, Lluís Bonet, per desenvolupar el paper d'interlocutor amb el territori i assolir un ampli consens entre els diferents agents perquè la finalització de tota la Ronda del Vallès sigui viable”, confirma Garrofé.

La trobada ha tingut lloc fruit del compromís de la Ministra Ana Pastor de dur a terme reunions informatives i de seguiment amb la Cecot per tal que la patronal catalana pugui exposar inquietuds, dubtes i recomanacions als responsables de l'obra.
 

Els representants de la Cecot i el Ministeri de Foment que han visitat les obres de la B-40. Foto: Cecot