La relació dels restaurants amb el vi i la cuina del Camí Ignasià a anàlisi

La 16a Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages tindrà lloc el 8 de maig a la Fundació Alícia

Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:08h
El paper del vi als restaurants i la cuina ignasiana esdevenen dos dels elements protagonistes de la 16a Jornada de Formació que el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages celebrarà el proper dilluns 8 de maig a la Fundació Alícia. El Gremi manté l'èxit de convocatòria d'edicions anteriors i espera prop d'un centenar de professionals de l'hoteleria i la restauració del territori en una trobada plenament consolidada. Les sessions tracten aspectes bàsics per al funcionament dels establiments d'hoteleria i restauració des d'un enfoc pràctic i donant protagonisme a les potencialitats en matèria de turisme que té el Bages. La jornada és gratuïta i les inscripcions es mantenen obertes a través del correu electrònic [email protected]

Restaurants i vi

El paper del vi als restaurants serà un dels plats forts de la jornada a la Fundació Alícia. El coordinador pedagògic de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya, Gerard Domingo, se centrarà en els maridatges enoturístics al Bages. Tot seguit es programarà una taula rodona en què s'analitzarà el rol dels vins als restaurants del territori. Comptarà amb la participació de l'enòleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, el reconegut sommelier Josep Pelegrín, i la periodista i sommelier Sílvia Culell.

Cuina del camí ignasià

El projecte Manresa 2022 torna a tenir un paper destacat en la Jornada de Formació del Gremi. Els cuiners Jordi Llobet, xef del restaurant l'Ó amb una estrella Michelin, i Santi Cordón, fet del restaurant Trinquete (Navarra) protagonitzaran una exhibició de cuina.

Certificats de qualitat

La sessió començarà amb l'explicació dels certificats de qualitat turística PIT i Compromís per la sostenibilitat (Biosphere) a disposició dels establiments de restauració. Anirà a càrrec del coordinador comarcal dels programes PIT i Biosphere al Bages, Benjamí Fortuny. La vessant turística es completarà amb una presentació de l'oleoturisme al Bages, que comença a tenir un paper destacat.

Programa de la Jornada 2017 (8 de maig)

9.00-9.45. El PIT i el Compromís per la sostenibilitat (Biosphere), dos certificats de qualitat per a l'hostaleria. Benjamí Fortuny, coordinador comarcal dels programes PIT i Compromís per la sostenibilitat (Biosphere).

9.45-10.15. L'OleoTurisme al Bages. Representants de la taula dels olis del Bages.

10.15-10.30. Presentació de la Jornada

10.30-10.50. Coffee Break

10.50-11.25. Maridatges enoturístics al Bages. A càrrec de Gerard Domingo Blanch, Coordinador pedagògic de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya.

11.20-12.20. Restaurants i vi. Taula rodona amb Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages, Josep Pelegrín, sommelier, professor i coordinador del diploma de sommelier de l'Escola Joviat (millor sommelier d'Espanya 2016), i Sílvia Culell, periodista i sommelier.

12.20-12.35. Projecte Manresa 2022 (gastronomia). Jaume Biarnés, responsable gastronòmic del projecte.

12.35-14.00. Showcooking amb cuiners del Camí Ignasià. Jordi Llobet, xef del restaurant L'Ó amb una estrella Michelin, i Santi Cordón, xef del restaurant Trinquete (Tudela, Navarra).

14.00. Cloenda de les Jornades