García Albiol demana al Govern el «gest» de suprimir la secretaria d'Exteriors

El líder del PPC considera que hi ha tres grans alternatives de cara al 26-J: el bloc PSOE-Ciutadans, Podem-IU i el PP

25 d'abril de 2016, 11:46
Actualitzat: 11:49h
Xavier García Albiol, coordinador general del Partit Popular de Catalunya, s’ha felicitat aquest dilluns per la trobada que tindran aquesta setmana la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría i el vicepresident català, Oriol Junqueras. “Ja era hora que el Govern català trenqués el bloqueig amb l’executiu espanyol i s’anés cap unes relacions normals”, ha declarat. Però tot seguit, ha dit que ha fet arribar a Sáenz de Santamaría la necessitat que es creï un clima de confiança, i que el millor camí és demanar al Govern de la Generalitat algun “gest”. Segons el dirigent popular, “el millor gest seria suprimir la secretaria d’Exteriors”. Garcia Albiol ha dit que si s’esperen actuacions i gestos del govern espanyol, com la millora del sistema de finançament –que ha definit com a “injust” per Catalunya-, la Generalitat també ha de respondre amb gestos.

Un altre gest podria ser aturar els treballs de les comissions parlamentàries que estan treballant les estructures d’Estat. García Albiol ha incidit en la idea de la supressió d’Exteriors, assenyalant que “hi ha coses inadmissibles, perquè s’està governant d’una manera que vulnera els drets dels catalans no-independentistes”.

En el mateix dia que comencen les converses del rei amb els representants de les forces parlamentàries, García Albiol ha anunciat que demà presentarà una moció al Senat per posar en evidència el posicionament de la resta de grups sobre política de pactes. Ha dit que la moció vol saber què pensen els altres partits, i especialment el PSOE, sobre un referèndum de secessió en qualsevol comunitat.

El coordinador general del PP català ha dit que la majoria de sondejos donen el PSOE com a tercera força, ha demanat a  Ciutadans que es pronunciï també per descartar que intentarà fer un altre pacte amb el PSOE, “enredant” altre cop els electors després d’haver dit que no donarien suport a qui fos el guanyador a les urnes. Garcia Albiol ha dit que en aquests moments tot apunta que a Espanya hi ha davant el 26-J tres grans opcions: l’aliança que preparen Podem i IU, el bloc entre el PSOE i Ciutadans, que fins al moment són socis, i el Partit Popular.