Aquest divendres comencen els actes de la 6a Fira del Bolet del Solsonès

El Consell Comarcal espera més expositors que mai i presenta diverses novetats

Publicat el 17 d’octubre de 2013 a les 16:15

Aquest divendres s’obre la sisena edició de la Fira del Bolet del Solsonès que s’allargarà durant els dies 18, 19 i 20 d’octubre a Solsona. Durant aquest cap de setmana llarg el Solsonès es tornarà a consolidar al centre del mapa en la compra-venta del bolet, així com d’altres productes que se’n deriven i altres productes habituals en les fires agroalimentàries i artesanes.
 
El Consell Comarcal, organitzador del certamen, preveu que aquesta sigui l’edició amb més expositors de totes les dutes a terme fins ara. D’altra banda, tot i assegurar que el bolet hi tindrà la seva presència destacada, l’organització segueix amb la incògnita de saber com s’acabarà esdevenint la present temporada.
 
El primer acte de la Fira serà una xerrada aquest divendres a dos quarts de vuit a la sala gòtica del Consell Comarcal titulada “Els perills dels bolets” a càrrec del Dr. Juan Martínez Aragón, tècnic del CTFC en micologia forestal (organitza CTFC i Grup de Natura del Solsonès). Seguidament, a dos quarts de deu al Pati Gòtic, es durà a terme el sopar del divendres, una de les novetats d’enguany, que enlloc de degustar-lo en un restaurant -com en passades edicions- el prepararà l’Albert Marimón de la Cava de Tàrrega i nomenat cuiner de l’any pel Fòrum gastronòmic de Girona.
 
Un altre fet inèdit d’aquesta sisena edició de la Fira del Bolet serà l’entrada de la Diada dels Castellers de Solsona al programa d’actes. La Diada se celebrarà a la plaça del Consell i comptarà amb la participació dels Capgrossos de Mataró. Per últim en el marc de les Jornades Gastronòmiques es continuarà amb “l’anem de tapes” incrementant notablement l'oferta dels restaurants amb menús micològics.
 
La inauguració oficial de la Fira del Bolet es realitzarà a la tarda del dissabte. Podeu consultar tots els actes i més informació al web de Solsonès Fires (www.solsonesfires.cat).
 
6a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès
9es Jornades Gastronòmiques de Tardor
Solsona, 18, 19 i 20 d’octubre de 2013
 
-Programa d’activitats-
 
Divendres, 18 d’octubre
 
19.30 h
Xerrada:  Els perills dels bolets a càrrec del Dr. Juan Martínez de Aragón, tècnic del CTFC en micologia forestal
 
Ho organitza: CTFC i Grup de Natura del Solsonès
Lloc: sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès
 
21.30 h
Sopar – degustació:  “La cuina del bolet”
Amb el xef Albert Marimon del Restaurant La Cava de Tàrrega i nomenat cuiner de l’any pel Fòrum Gastronòmic de Girona
Vins: Celler del Montsec  D.O. Costers del Segre
 
Preu: 15 euros per persona. Places limitades, cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 – 973 48 23 10)
 
Hi col•labora: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Consorci per al desenvolupament de la Catalunya central- projecte Gustum  i Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Lloc: pati Gòtic del Consell Comarcal del Solsonès
 
Dissabte, 19 d’octubre
De 10 a 21 h
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major
 
Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel
 
17 h
Visita oficial a la Fira a càrrec de les autoritats locals i comarcals
 
Obertura de l’exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès, Societat Catalana de Micologia i CTFC
Lloc: sala cultural de l’ajuntament de Solsona
 
Taller infantil: 5 experiments senzills per conèixer bé la sal
Ho organitza: Fundació Cardona Històrica i Educard
Lloc: plaça major
 
 19 h
Tastet presentació de les 9es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès.
 
Preu: tiquet 5 euros, inclou 3 tastets més copa de vi
 
Ho organitza: Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Hi col•labora: Celler del Montsec, Cava Vilarnau i Aigua Font Vella
Lloc: plaça Major
 
Diumenge, 20 d’octubre
 
De 10 a 14 h
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major
 
Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel
 
Trobada de tardor de col•leccionistes de plaques de cava
Ho organitza: ACP del Solsonès
Lloc: plaça de Palau
 
D’11 a 14 h
Tallers de bolets per a nens i nenes
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès i Societat Catalana de Micologia
Lloc: plaça Major
 
De 12 a 14 h
Degustació de la tapa de la fira
 
Preu: 3,50 € (tapa + copa de vi)
 
Ho organitza: La Gatera
Lloc: plaça Major
 
12 h
Diada dels Castellers de Solsona
 
Colles participants:
            - Capgrossos de Mataró
- Margeners de Guissona
- Castellers de Solsona
 
Lloc: plaça del Consell Comarcal
 
13 h
Lliurament de premis dels concursos de la Fira
Lloc: plaça Major
 
Dissabte, 26 d’octubre
 
8.30 h
Sortida micològica amb experts
Reagrupament a les 9:15h al Punt d’Informació Turístic de Sant Llorenç de Morunys
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès i CTFC
Lloc de sortida: plaça del Camp. Es tornarà a les 14h. (aprox.)
 
 
Exposicions:
•          Exposició del concurs de dibuixos de bolets realitzats per alumnes de les escoles de la comarca. Lloc: sala exposicions de Catalunya Caixa
•          Exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès amb visites guiades a càrrec de la Societat Catalana de Micologia. Lloc: sala cultural de l’ajuntament de Solsona
 
Horari de les exposicions:
Dissabte de 17 a 20h
Diumenge d’11 a 14h i de 17 a 20h
Concursos de la Fira:
 
-6a edició del bolet més gran
-6a edició del bolet més original
 
Condicions: cal portar els exemplars a l’estand d’informació de la Fira abans del diumenge a les 12h
 
-3a edició del concurs per qui porti més espècies de bolets identificades
 
Condicions: cal portar els exemplars a la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona (Exposició de bolets)  abans del diumenge a les 12h
 
Plaques de la Fira
 
L’Associació de Col•leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès presentaran el diumenge el matí a la plaça Palau tres noves plaques: el Bou de Solsona (sèrie folklore solsoní), la de la 6a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès i la de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona.
 
9es Jornades Gastronòmiques de Tardor
 
Fins el 8 de desembre els establiments del Gremi d’Hostaleria del Solsonès t’ofereixen les millors tapes maridades amb els millors vins i uns originals menús micològics. Participa en el concurs i guanya dinars o sopars per a dues persones en els restaurants de la comarca.
 
Ho organitza:
Consell Comarcal del Solsonès i Solsonès Fires
 
Amb el suport de:
Ajuntament de Solsona, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Sylvamed, Consorci per al desenvolupament de la Catalunya central- projecte Gustum, Fundació Cardona Històrica, Educard, Grup de Natura del Solsonès (Centre d’Estudis Lacetans), Societat Catalana de Micologia, Associació de Col•leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès, Gremi d’Hostaleria del Solsonès, Associació de productes artesans i de qualitat del Solsonès, UBIC Solsona, Castellers de Solsona, Complex
Turístic Can Puig, La Gatera, El Monegal, cava Vilarnau, Celler del Montsec, cafès Gener i aigua Font Vella.