Els productes locals es fan lloc als restaurants

El Consell Comarcal organitza una jornada amb productors i restauradors

Publicat el 26 de juliol de 2016 a les 14:08

Augmentar l’oferta de productes locals a la taula dels restaurants, amb aquest objectiu, el Consell Comarcal del Solsonès va organitzar una jornada de networking entre els productors o proveïdors de productes locals amb els responsables dels establiments de restauració. Aquesta sessió coordinada per l’empresa Raiels es va desenvolupar el passat dilluns 25 de juliol,  al Casal Cívic, i va reunir una vintena de productors, la majoria del Solsonès, però també de l’Alt Urgell, Pallars, Bages i de la Segarra, i una dotzena de restauradors també de diversos indrets de la Catalunya Central, que durant més de dues hores van estar establint contactes comercials.

Excel·lent valoració
Els assistents a la jornada van valorar molt positivament la sessió, en tant que els ha permès conèixer de primera mà possibles proveïdors o clients. Tots ells consideren que la incorporació del producte local en restaurants i altres establiments de la comarca és una línia de treball clau per a la posada en valor del producte local i que, per tant, caldria donar-hi continuïtat.
Altres accions que els assistents consideren que es podrien impulsar en aquesta línia són la de treballar per  la incorporació del producte local en comerços, estudiar la possibilitat de  fer una distribució conjunta entre petits productors i oferir tallers de degustació per a donar a conèixer els productes locals.