
El proper dimarts dia 18 es realitzarà, a les 5 de la tarda i a la Sala Castellvell de l’Hotel Sant Roc, la segona sessió del cicle “El producte i la cuina de casa nostra" , que té lloc a Solsona durant la tardor del 2011. S’adreça a restauradors/es, cuiners/es, productors/es del sector agroalimentari i altres agents que puguin tenir interès en la promoció dels productes locals (representants de les administracions, comerços locals, cooperatives de consum, etc).
Els assistents a la sessió podran conèixer de primera mà experiències d’altres territoris catalans en els quals s’ha promogut i impulsat una cuina arrelada al territori, contribuint d’aquesta manera a la dinamització del sector de la restauració i també a la promoció del territori i dels seus productes locals. El programa de la sessió és:
17:00-17:20. “Posa el Berguedà al teu plat” . Programa per a potenciar i donar a conèixer els productes de productors agroalimentaris del Berguedà i “Club dels Sabors”, associació integrada per productors/es i restauradors/es. A càrrec de Carme Padrós, coordinadora del programa “Posa el Berguedà al teu Plat”, i de Ramon Sala del Restaurant Sala de Berga.
17:20 –17:40. Grup Gastronòmic Girona Bons Fogons . Nascut per promocionar Girona i el seu entorn com a destinació gastronòmica. A càrrec de Jordi Ribas, president del Grup Gastronòmic, cap de cuina i propietari de Cal Ros; i Pere Malagelada, Cap de Cuina del Quimera.
17:40-18:00. Cuina Volcànica. Grup gastronòmic de restaurants de la Garrotxa. Conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics mes arrelats a la comarca. A càrrec de Pep Nogué, assessor gastronòmic del grup.
Dubtes i preguntes
L'assistència a aquesta sessió, igual que les altres dues del mateix cicle, és gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament com a molt tard el dia 17 al migdia. La inscripció es pot fer a través del correu electrònic cedricat@cedricat.cat, o bé per telèfon al 973484320 (Teresa Augé).
Podeu descarregar-vos el programa complet a www.cedricat.cat/wp .
Aquest cicle és impulsat pel CEDRICAT, s’emmarca en la 4a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès i les VII Jornades Gastronòmiques del Solsonès, i compta amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria del Solsonès, Solsonès Fires, l’Associació d’Artesans de Qualitat del Solsonès i Slow Food. Es realitza en el marc del projecte Llavorae.cat, impulsat per l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb el CEDRICAT, APRODISCA i DINAMIS, que compta amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, i que té com a objectiu la generació de nous llocs de treball en el sector de la producció ecològica i local.