Ampans presentà els vins d'Urpina als principals restauradors i establiments especialitzats al Consell

La Sala Gòtica del Consell acollí el tast dirigit pel sommelier Jaume Pont

Publicat el 10 de juliol de 2012 a les 21:53
Imatge d'un dels moments de la cata

AMPANS va presentar el dilluns 2 de juliol a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, davant d’una destacada representació de restauradors i entitats de la comarca, els dos vins negres amb denominació d’origen Pla de Bages que produeix l’entitat, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel•lectual.

La presentació i tast dels dos vins va anar a càrrec del sommelier Jaume Pont, i va comptar amb la col•laboració del Consell Comarcal del Solsonès, de l’Ajuntament de Solsona, del Gremi d’hostaleria de la comarca i de l’entitat d’atenció a persones amb discapacitat intel•lectual del Solsonès, AMISOL.

Els vins que AMPANS va presentar són: l’U, un Cabernet Sauvignon, collita 2009, que segueix un procés d’elaboració totalment artesanal, i el 3Nits, un Merlot de la mateixa collita i de vinya pròpia.

Les vinyes d’Urpina, ubicades a la finca de Sant Salvador de Guardiola que acull una llar residència d’AMPANS, ha significat per a les persones amb discapacitat intel•lectual que hi viuen, noves oportunitats d’inserció laboral, reconeixement social i autoestima. La finca, fruit d’una donació d’una família, disposava d’unes antigues vinyes que AMPANS ha recuperat i ha ampliat. La finca també té una parcel•la de vinyes dedicada al Sumoll, una varietat autòctona de la zona, i preveu plantar en els propers mesos altres varietats de vinya del Bages que s’estan recuperant, com ara el mandó.

Les vinyes se sumen a la producció agrícola d’oliveres, arbres fruiters i plantes aromàtiques i medicinals que AMPANS ha plantat a la finca, amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats d’inserció de les persones amb discapacitat intel•lectual.