Les zones rurals sempre s'han centrat en la producció primària del territori. La producció de cereals, llegums i hortalisses i les explotacions ramaderes són el primer esglaó en el sector de l'alimentació. Són temps de canvis en el món rural i cal emprendre estratègies per millorar la qualitat dels productes i donar-los un valor afegit.
Aquesta jornada tècnica vol mostrar quines són les eines per innovar en el medi rural i conèixer alguns exemples propers que han fet un pas endavant.
El programa s'iniciarà a 2/4 de 10 del matí amb la xerrada "Diversificació cap a activitats no agrícoles" a càrrec de Lídia Gomez i Olivan, tècnica agrícola de l'Oficina Comarcal del DAAM al Solsonès.
Tot seguit, a les 10 del matí s'aboradarà la qüestió d'"Els ajuts LEADER, una eina per a la innovació en el medi rural" a càrrec de Jordi Vilalta, gerent del Consorci per al desenvolupament de la Catalunya Central.
Després d'una pausa a les 11 del matí, s'abordarà experiències comercials pràctiques com el cas de la carn ecològica de Cal Monegal a càrrec de Ramon Sala, ramader de Cal Monegal i el cigronet de l'alta Anoia, la cervesa Calamanda i el xai de Puigpelat a càrrec de Josep Puigpelat, ramader i president de la Cooperativa d'Agricultors de Calaf i comarca, exposicions que es clouran amb un debat a les 12'45 del migdia, per donar per finalitzada la jornada cap a 2/4 de 2 de la tarda.
La jornada tindrà lloc el proper dimecres 23 de març de 2011 a la Sala d'actes de l'Ajuntament, Ctra. C-55, km. 68 (Telèfon: 973 482 204).
Clariana de Cardener acollirà una Jornada tècnica sobre innovació al medi rural
Serà el proper dimecres 23 de març a la Sala d'actes de l'Ajuntament
Ara a portada
Publicat el 15 de març de 2011 a les 21:14
Et pot interessar
-
Economia L'alumnat de l'Escola Arrels combina formació pràctica i orientació educativa a Manresa
-
Economia El Hub Forestal de Catalunya esdevindrà un pol d'innovació i un referent de divulgació científica sobre l'aprofitament de la fusta
-
Economia La Fira de la Mel de Riner arrenca amb una Jornada tècnica i una experiència gastronòmica prèvia
-
Economia Solsona treu a concurs el casal d’estiu ludicoesportiu de les piscines municipals