El proper dissabte 10 de març el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí inaugurarà la 8a edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona de Catalunya. El Conseller Pelegrí arribarà al Palau Llobera, seu del Consell, a les 12.00 hores del matí, on és previst que s’iniciï l’acte d’inauguració del certamen conjuntament amb el President del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, i el director de la Fira del Trumfo i la tòfona, Albert Muntada.
Tot seguit, les autoritats presents, acompanyades pels consellers comarcals i alcaldes del Solsonès visitaran la Mostra d’artesania alimentària (plaça de la Catedral, plaça de Palau i carrer de Sant Miquel), l’Exposició de la Tòfona (sala Gris), el Mercat del trumfo i la tòfona (plaça Major) i l’Exposició artesans del Solsonès.
Dissabte s’inicia la vuitena edició d’aquest jove certamen que es celebra a Solsona on el protagonista principal son les patates o trumfos, tal com se’ls coneix al Solsonès, un dels productes més preuats, conreats i amb més tradició de la comarca. La tòfona, que compartirà protagonisme aquest cap de setmana amb el trumfo, la podrem trobar en totes les varietats possibles: fresca, en conserva, deshidratada, formatge de tòfona, embotits de tòfona, etc
Enguany l’organització ha organitzat com a novetat aquest mateix divendres una Jornada tècnica sobre el producte local, la Presentació del projecte GUSTUM. Productes de la terra i pel dissabte el “Taller Infusions en temps de crisi” on els participants aprendran l’ús de les plantes aromàtiques i medicinals, finalitats i receptes. L’activitat finalitza amb un tast d’infusions. També pels petits trumfaires s’ofereix un taller de cuina per a infants amb el cuiner Oriol Pallarès. Entre moltes altres activitats cal destacar Degustació - maridatge de plats elaborats amb trumfos del Solsonès a càrrec dels restaurants: La Fada, La Cabana d’en Geli, Fermin, Cal Mestre, Kinoko i Cal Cabanes i amb vins del celler Castell del Remei D.O.Costers del Segre.
També com cada any, a la fira els productors oferiran el trumfo directament de pagès a consumidor i a la Plaça de la Catedral, Plaça Palau i al carrer de Sant Miquel s’oferiran diferents productes artesans alimentaris.
El Director de la Fira del Trumfo Solsona, Albert Muntada, ha volgut manifestat que “enguany és una edició de consolidació de la Fira del Trumfo, apostarem una vegada més per els estands tradicionals i els concursos, i a la vegada incorporarem atractives novetats com el taller Infusions en temps de crisi i la degustació de plats amb trumfos del Solsonès.”