Els catalans compraran -i menjaran- prop d'1,8 milions de coques artesanes aquest Sant Joan, un 3% més que l'any passat, degut al fet que la festivitat cau en un pont de tres dies. És la previsió del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que creu que l'efecte del pont pot ser "més beneficiós" per les pastisseries de fora de la capital catalana.
"Als de Barcelona pot ser que ens perjudiqui una mica però també pot ser que la gent que marxi de pont s'ho endugui abans", ha reflexionat el vicepresident del Gremi i propietari de la pastisseria Lis, Pere Camps. Segons el Gremi, els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros, en funció de la mida i del farcit, tot i la pujada del preu del pinyó. La coca més venuda tornarà a ser la de brioix farcida de crema, seguida de la coca de llardons de full i la de brioix amb fruites. "És una festivitat bastant clàssica tot i que sempre hi ha qui fa alguna variació" de la recepta tradicional, ha explicat Camps.
El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona ha assegurat que la revetlla de Sant Joan té "una repercussió important" per al sector, ja que les vendes es disparen. "Juntament amb el dia de Reis són els dies més forts perquè en un dia concentres molta quantitat de feina", ha explicat Camps. Pel que fa a la revetlla d'enguany, el Gremi és "molt positiu" per l'efecte del pont i perquè mantindran preus.
El propietari de la pastisseria Lis de la capital catalana ja preveu un intens ritme de feina la matinada de diumenge i, en menor mesura, també els dies previs. Per això algunes pastisseries fan contractacions temporals per reforçar l'obrador per tenir a punt les coques per la revetlla. Camps ha apuntat que els compradors són "bastant previsors" per Sant Joan però espera que diumenge sigui el dia en què la botiga estigui més atapeïda.
Elaborar una coca de Sant Joan porta unes sis hores de feina, des que es comença a elaborar la massa fins que es cou. La meitat d'aquest temps es dedica a que la massa fermenti. Els ingredients que no poden faltar són el pinyó, ous frescos i llet fresca per fer la crema i la mantega extra. El Gremi de Pastisseria de Barcelona destaca que, a diferència de les coques de supermercat, a les pastisseries agremiades no fan servir additius.
Els pastissers esperen vendre 1,8 milions de coques a Catalunya per Sant Joan
La xifra és un 3% superior a la de l'any passat, perquè la festivitat cau al final s'un pont de tres dies
ARA A PORTADA
-
-
-
Troba't a les imatges de la trobada de motos antigues i clàssiques de la Fira de Sant Isidre Ramon Estany Montanyà | R
-
Forestal Catalana obre vuit places d’informadors ambientals al Solsonès per a la temporada 2025 Redacció
-
La Patum Infantil aproxima el Corpus mostrant els caps dels Nans Nous i els vestits dels Gegants Lídia López
Publicat el 23 de juny de 2019 a les 18:06
Et pot interessar
-
Societat Les pluges d'enguany obliguen a canviar el recorregut previst a la Caminada Popular de Solsona
-
Societat El Casal ludicoesportiu de les piscines municipals de Solsona incorpora novetats
-
Societat Sortida de final de curs de l'alumnat de postobligatoris d'Arrels II
-
Societat Obertes les inscripcions per les colònies de muntanya que organitza ETFEM
-
Societat Odèn acull amb èxit la 7a Jornada de Turisme del Solsonès
-
Societat L'icònic bar-pub L'Aixeta de Solsona celebra 44 anys