Els catalans compraran -i menjaran- prop d'1,8 milions de coques artesanes aquest Sant Joan, un 3% més que l'any passat, degut al fet que la festivitat cau en un pont de tres dies. És la previsió del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que creu que l'efecte del pont pot ser "més beneficiós" per les pastisseries de fora de la capital catalana.
"Als de Barcelona pot ser que ens perjudiqui una mica però també pot ser que la gent que marxi de pont s'ho endugui abans", ha reflexionat el vicepresident del Gremi i propietari de la pastisseria Lis, Pere Camps. Segons el Gremi, els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros, en funció de la mida i del farcit, tot i la pujada del preu del pinyó. La coca més venuda tornarà a ser la de brioix farcida de crema, seguida de la coca de llardons de full i la de brioix amb fruites. "És una festivitat bastant clàssica tot i que sempre hi ha qui fa alguna variació" de la recepta tradicional, ha explicat Camps.
El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona ha assegurat que la revetlla de Sant Joan té "una repercussió important" per al sector, ja que les vendes es disparen. "Juntament amb el dia de Reis són els dies més forts perquè en un dia concentres molta quantitat de feina", ha explicat Camps. Pel que fa a la revetlla d'enguany, el Gremi és "molt positiu" per l'efecte del pont i perquè mantindran preus.
El propietari de la pastisseria Lis de la capital catalana ja preveu un intens ritme de feina la matinada de diumenge i, en menor mesura, també els dies previs. Per això algunes pastisseries fan contractacions temporals per reforçar l'obrador per tenir a punt les coques per la revetlla. Camps ha apuntat que els compradors són "bastant previsors" per Sant Joan però espera que diumenge sigui el dia en què la botiga estigui més atapeïda.
Elaborar una coca de Sant Joan porta unes sis hores de feina, des que es comença a elaborar la massa fins que es cou. La meitat d'aquest temps es dedica a que la massa fermenti. Els ingredients que no poden faltar són el pinyó, ous frescos i llet fresca per fer la crema i la mantega extra. El Gremi de Pastisseria de Barcelona destaca que, a diferència de les coques de supermercat, a les pastisseries agremiades no fan servir additius.
Els pastissers esperen vendre 1,8 milions de coques a Catalunya per Sant Joan
La xifra és un 3% superior a la de l'any passat, perquè la festivitat cau al final s'un pont de tres dies
ARA A PORTADA
-
La solsonina Anna Selva es proclama subcampiona d'Europa amb la selecció catalana de Pitch and Put Redacció
-
-
Solsona sotmet a consulta pública el reglament regulador de l’accés restringit al nucli antic Redacció
-
-
Prop d'un centenar d'alumnes d'arreu del món aprenen música clàssica d'alt nivell a Solsona: "És un privilegi immens" Redacció
Publicat el 23 de juny de 2019 a les 18:06
Et pot interessar
-
Societat Sant Llorenç de Morunys es vesteix de festa major aquests dies
-
Societat Arrangen el camí de Cal Sotaterra, el carrer de les Vinyes i trams de vials del Vinyet de Solsona
-
Societat Arriben les Nits de Perseids al castell de Lladurs
-
Societat El municipi de Llobera presenta un vídeo de sensibilització contra la violència de gènere
-
Societat El Consell Comarcal del Solsonès obre tres processos selectius per incorporar personal tècnic
-
Societat Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès atenen prop de 2.600 persones durant el 2024