
El "Food Truck" és una tendència culinària sobre rodes, un servei de cuina itinerant mitjançant un camió o furgoneta, on l'espai interior està totalment adaptat a les corresponents normes sanitàries.
Es tracta d'un servei idoni i únic a Catalunya, que permetrà acostar productes de qualitat, artesans i sense al·lèrgens, a un segment de població que té serioses dificultats per accedir-hi de forma habitual.
L'àmbit d'actuació de "Toleràncies" es concentra a les comarques catalanes centrals i nord-oest de Catalunya.
Al "Food Truck Toleràncies" comercialitzaran productes de qualitat lliures d'al·lèrgens. Uns productes elaborats per productors i artesans i degudament certificats, que compleixen amb totes les condicions sanitàries establertes i amb una garantia d'estar lliure de contaminacions creuades.
Al "Food Truck" hi trobem tot tipus de productes, frescos, congelats, secs i plats cuinats lliures d'al·lèrgens.
El vehicle s'ha finançat gràcies a una campanya de micromecenatge que ha recollit en cent donatius 9510 euros.
"Toleràncies, menjant amb il·lusió" és una iniciativa per sensibilitzar a la població i aportar solucions sobre les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Un projecte que neix de la pròpia experiència de l'emprenedora, la Laia, al detectar-li un seguit d'intoleràncies alimentàries (gluten, lactosa, entre d'altres) que l'han ensenyat a viure en primera persona algunes limitacions alimentàries que això suposa.
"Toleràncies" dóna resposta a les dificultats que es puguin trobar totes aquelles persones que pateixen algun tipus d'al·lèrgia o intolerància alimentària, tot proporcionant-los informació i assessorament. Alhora, també assessora i forma empreses i entitats del sector de la restauració, interessades en conèixer com adequar les seves instal·lacions i oferir un servei i productes aptes per al·lèrgics i intolerants. A més, aquesta iniciativa també dissenya i gestiona campanyes de sensibilització municipals dirigides a informar a la població, majoritàriament de les zones rurals.
