
Si hi ha un dolç representatiu de Solsona, i que pràcticament ens ha donat a conèixer la ciutat, aquest és la deliciosa coca de croissant de Cal Massana.
El diari ARA en va fer una enquesta el passat cap de setmana entre els seus lectors, i el dolç solsoní va quedar en segon lloc.
Els lectors de l'ARA van votar i van decidir, a partir d'una enquesta plantejada a partir de la tria feta per un jurat d'entre les propostes dels mateixos lectors, en va sortir el següent ranquing:
El diari ARA en va fer una enquesta el passat cap de setmana entre els seus lectors, i el dolç solsoní va quedar en segon lloc.
Els lectors de l'ARA van votar i van decidir, a partir d'una enquesta plantejada a partir de la tria feta per un jurat d'entre les propostes dels mateixos lectors, en va sortir el següent ranquing:
Un total de 1.290 vots
1. 'Cupcakes' catalanitzades, de carquinyolis, de mel i mató, amb melindros... (Barcelona, barri de la Sagrada Família): 22,48% (290 vots)
2. Coca de croissant* (Solsona): 16,12% (208 vots)
3. Fulles de borraines (Tortosa): 15,35% (198 vots)
4. Macarrons de Sant Joan (Eivissa): 9,92% (128 vots)
5. Bombons de calçot (Valls): 8,06% (104 vots)
6. Crònut (Sant Celoni): 7,29% (94 vots)
6. Porquets de massapà i pinyons (Camprodon): 7,29% (94 vots)
7. Vitralls (Canet de Mar): 5,89% (76 vots)
8. 'Palo' català (Xàtiva): 5,12% (66 vots)
9. Dònut quadrat (Cornellà de Llobregat): 2,48% (32 vots).
Al capdavant de la pastisseria solsonina trobem al Jaume Massana i Serra, que content d'haver obtingut aquest reconeixement, no es mostra però, disposat a revelar la recepta d'aquest dolç, que com la Coca-Cola, té una fòrmula secreta, en la que compten tant els ingredients com la forma d'elaborar-la. De fet, el Jaume reconeix que són molts els que intenten copiar la seva coca de croissant, un producte que ja va elaborar el seu pare fa molts anys, i és que l'establiment de Cal Massana complirà l'any vinent mig segle de vida.
El Jaume reconeix que és una coca molt sol·licitada i amb molta demanda, que resisteix la competència de nous dolços i noves modes a la pastisseria, com els que han quedat en primer lloc a l'enquesta, els cupcakes catalanitzats, que no deixen de ser un producte d'orígen americà.
Massana, que va agafar les regnes de la pastisseria l'any 2005, explica el secret per mantenir la botiga malgrat les crisis i els canvis de la societat: seguir fent les coses que tenen èxit i els productes que agraden.
Com a anècdota, el Jaume ha explicat que aquesta mateixa setmana, una senyora de fora de Solsona els ha trucat per comprar una coca de croissant, de tal manera que li ha hagut d'enviar dues coques per mitjà d'un transportista i a contrareemborsament.
Al capdavant de la pastisseria solsonina trobem al Jaume Massana i Serra, que content d'haver obtingut aquest reconeixement, no es mostra però, disposat a revelar la recepta d'aquest dolç, que com la Coca-Cola, té una fòrmula secreta, en la que compten tant els ingredients com la forma d'elaborar-la. De fet, el Jaume reconeix que són molts els que intenten copiar la seva coca de croissant, un producte que ja va elaborar el seu pare fa molts anys, i és que l'establiment de Cal Massana complirà l'any vinent mig segle de vida.
El Jaume reconeix que és una coca molt sol·licitada i amb molta demanda, que resisteix la competència de nous dolços i noves modes a la pastisseria, com els que han quedat en primer lloc a l'enquesta, els cupcakes catalanitzats, que no deixen de ser un producte d'orígen americà.
Massana, que va agafar les regnes de la pastisseria l'any 2005, explica el secret per mantenir la botiga malgrat les crisis i els canvis de la societat: seguir fent les coses que tenen èxit i els productes que agraden.
Com a anècdota, el Jaume ha explicat que aquesta mateixa setmana, una senyora de fora de Solsona els ha trucat per comprar una coca de croissant, de tal manera que li ha hagut d'enviar dues coques per mitjà d'un transportista i a contrareemborsament.
