
Lliurant el Diploma a la responsable de la sala
La Confraria del Bacallà ha distingit el restaurant solsoní El Buffi amb el títol Fogons d’Honor, en haver obtingut una puntuació de 8,5 sobre 10 per l’àpat que s'ha servit als seus membres aquest dimecres. Dolors Garrigassait, directora de l’establiment, s’ha mostrat especialment agraïda i sorpresa pel reconeixement ja que els confrares han lloat l'originalitat de la seva cuina, basada en la recuperació de plats tradicionals amb el peix com a ingredient principal, així com el tracte i servei exquisit i la bellesa de l'Hotel i el restaurant.
El diploma Els Fogons d’Honor és un reconeixement prestigiós reservat als establiments que cuinen amb excel·lència el peix, i el bacallà en especial. El concedeix la Confraria del Bacallà, que va ser fundada l'any 1200 i refundada els anys 1447 i 1986. La distinció atorgada al Buffi només és “a l’abast dels restaurants que més bé tracten el bacallà a tot l’Estat”, segons Joan Portet, secretari general de l’organització. Portet explica que la confraria “es va posar en marxa el 1986 com a herència dels antics gremis i confraries de Catalunya, que van néixer cap a l’any 1200 i van anar desapareixent durant el segle XVIII". La seva tasca consisteix a "vetllar per la correcta menja del bacallà i la preservació de l’espècie”.
La visita dels confrares és molt cerimoniosa. Van vestits amb una bata de bacallaner i porten una rèplica de l’espasa de Carlo Magno, així com unes medalles simbòliques, un estandart i un rem. El diploma el porten mig preparat per acabar d'omplir segons el resultat de la prova, i sempre demanen una mica d'explicació sobre la trajectòria del local.

Tres dames de la Confraria del Bacallà
El diploma Els Fogons d’Honor és un reconeixement prestigiós reservat als establiments que cuinen amb excel·lència el peix, i el bacallà en especial. El concedeix la Confraria del Bacallà, que va ser fundada l'any 1200 i refundada els anys 1447 i 1986. La distinció atorgada al Buffi només és “a l’abast dels restaurants que més bé tracten el bacallà a tot l’Estat”, segons Joan Portet, secretari general de l’organització. Portet explica que la confraria “es va posar en marxa el 1986 com a herència dels antics gremis i confraries de Catalunya, que van néixer cap a l’any 1200 i van anar desapareixent durant el segle XVIII". La seva tasca consisteix a "vetllar per la correcta menja del bacallà i la preservació de l’espècie”.
La visita dels confrares és molt cerimoniosa. Van vestits amb una bata de bacallaner i porten una rèplica de l’espasa de Carlo Magno, així com unes medalles simbòliques, un estandart i un rem. El diploma el porten mig preparat per acabar d'omplir segons el resultat de la prova, i sempre demanen una mica d'explicació sobre la trajectòria del local.

Felicitant a la cuinera
La Confraria, abans d'anar al restaurant, ha fet una visita guiada al Miracle i a Solsona i s'ha aplegat en un dinar on el bacallà ha estat el portagonista. Els 27 membres que hi han assistit han pogut gaudir d'un menú especial on regnava el bacallà, preparat de diferents maneres que ha sorprès i ha fet gaudir al jurat, tot i que quan han trobat algun plat que no era del tot del seu gust, ho han comentat amb la cuinera, per fer-li alguns suggeriments.

Dolors Garrigasait, responsable de l'Hotel Sant Roc i el restaurant Buffi, ha explicat als comensals la història de l'emblemàtic establiment solsoní
El menú preparat per aquesta ocasió ha estat el següent:
Per començar
Torradeta de pernil ibèric
Con de brandada de bacallà i melmelada del piquillo
Dau de salmó marinat al gin tònic
Croquetes casolanes
Rotllet de kebab
Coca amb sobrassada i ceba caramelitzada
Broquetes de llagostins amb salsa romesco
El bacallà
Bacallà confitat al pil pil d'espàrrecs
De postres
Crema de taronja amb xocolata
El celler
Vi negre: Marmellans D:O: MOntsant
Vi blanc: Marmellans D.O. Catalunya
Copa de cava Rovellats Brut Nature
Cafès

Diploma Fogons d'Honor