La pagesia del Solsonès obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny tres explotacions agràries, set restaurants i vint allotjaments rurals participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès

Publicat el 17 de juny de 2016 a les 08:28
Actualitzat el 17 de juny de 2016 a les 22:38

Presentació de Benvinguts a pagès al Consell Comarcal


Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar horts, granges… Aquest és l’esperit de la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a 3 explotacions agràries del Solsonès, amb la complicitat de 7 restaurants i uns 20 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat, i paquets especials d’allotjament de cap de setmana.

“Benvinguts a Pagès” al Solsonès

A finals de maig, al Solsonès les explotacions DPagès, Riuverd i Tornaterra-Recuperem Espais i Sabors s’han adherit a la campanya; també els restaurants Fonda Cal Agustí, Restaurant Monegal, 3,14 Restaurant, El Buffi, Restaurant El Solsonès, Restaurant La Cabana d’En Geli i Restaurant El Miracle i els allotjaments Cal Mestre, Cal Trasquet, Cal Vilasseca de Llobera, Càmping El Solsonès, Casa Espunyes, Casa Miralles, Casa Rural Cal Pastor, Casa Villaró de la Llena, El Call d’Odèn, El Pla de Montpol, Hostal El Forn, Hotel Restaurant Monegal, Hotel Sant Roc, La Torra de Llobera, L’Era d’En Bella-Allotjaments Rurals, Masia Guixerons, Masia Rovira, Poble Rural Puigarnau Pubill, Sant Grau Cases Rurals al Solsonès i Turisme Rural Corral de Lladurs .

Al Solsonès les explotacions DPagès, Riuverd i Tornaterra-Recuperem Espais i Sabors s’han adherit a la campanya


Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.

Liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016

Un cap de setmana a mida i diferent per a tots els gustos

A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines cases de pagès volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de producte de proximitat.