La primera edició a Solsona del Dia mundial de l’alimentació ha tingut un centenar de participants

La propera activitat d’‘Al·lèrgicum’ és un taller gratuït de pa saludable el 8 de novembre a la tarda

Publicat el 17 d’octubre de 2016 a les 15:35
Actualitzat el 18 d’octubre de 2016 a les 09:37

Concurs amanides


Un centenar de persones han participat aquest diumenge a la primera edició de la celebració a Solsona del Dia mundial de l’alimentació, organitzada a la Sala Polivalent per la regidoria de Salut, Toleràncies i l’Associació Fènix amb el suport de la Diputació de Lleida. Una xocolatada, tallers, un concurs d’amanides, un dinar popular amb actuació musical i una xerrada sobre com alimentar la flora intestinal han servit per posar les bases de properes edicions, per a les quals ja s’han pensat noves propostes.
El dinar solidari de Fènix, amb productes locals, i l’actuació musical posterior van reunir una cinquantena de persones; la xerrada de la tarda, una vintena, i dotze famílies van disputar-se el concurs d’amanides. Són algunes de les xifres de la festa, que s’emmarca dins la campanya municipal “Al·lèrgicum, mengem sense barreres”. El petit Oriol Rodríguez, acompanyat de la seva mare, va guanyar el concurs i va rebre el premi de mans del primer tinent d’alcalde de Solsona, Lluís-Xavier Gonzàlez, i la responsable de Toleràncies i tècnica de la campanya “Al·lèrgicum”, Laia Espasa.
 

Guanyador concurs d'amanides


Per a la regidora de Salut, Yasmina Valderrama, tot i que la xifra de participants no va ser molt elevada, cal valorar aquesta primera edició positivament, ja que “de mica en mica anem prenent consciència que l’alimentació és un dels pilars fonamentals per al benestar personal”. Valderrama, que felicita la tasca de Laia Espasa, destaca que “tenim sort del territori on vivim i de la qualitat dels productes locals als quals hem de donar suport”.

Amb vista a properes edicions del Dia mundial de l’alimentació, es preveu la introducció de novetats i nous agents col·laboradors. “L’objectiu és que aquest sigui un dia profitós, d’aprenentatge i per compartir tot cuidant la nostra alimentació”, conclou la responsable municipal de Salut.  
La propera activitat de la campanya “Al·lèrgicum, mengem sense barreres” és un taller gratuït per aprendre a elaborar pa sense gluten amb farines alternatives al blat com la de fajol o arròs. Anirà a càrrec de Jordi Bosch, de Mamafermenta, i es durà a terme el 8 de novembre de dos quarts de set a dos quarts de nou del vespre al Casal Cívic Xavier Jounou. Les inscripcions es cursen a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament fins al mateix dia 8.

Tallers