Slow Food recupera una vintena de varietats de blat que es cultivaven antigament a les comarques de Lleida
L'associació confia arribar a tastar enguany la farina, elaborar-ne pa i veure'n les seves qualitats alimentàries
ARA A PORTADA
-
-
Abaixa la persiana la botiga més veterana del barri Josep Torregassa de Solsona Ramon Estany Montanyà
-
La 72a Fira de Sant Isidre de Solsona tindrà més d'un centenar d'expositors i comptarà amb un nou cicle cultural Redacció
-
Grusvas opta per no portar bestiar boví a la Fira de Sant Isidre de forma preventiva degut al brot de tuberculosi Redacció
-
Publicat el 14 de juliol de 2012 a les 14:41
Miret, Salvador (ACN).- L'Associació Slow Food Terres de Lleida té en marxa el projecte Cultures Trobades, per recuperar i difondre el patrimoni agrícola i ramader d'aquestes comarques.
Una de les iniciatives del projecte se centra en la recuperació d'una vintena de varietats de blat que antigament cultivaven els pagesos lleidatans i que es van abandonar amb la industrialització de l'agricultura. Després de tres anys de treballs per multiplicar la llavor, l'entitat ha pogut recollir enguany una quantitat suficient de blat que li permetrà elaborar pa i veure'n les seves qualitats alimentàries.
Per tal de donar a conèixer el projecte, Slow Food ha organitzat aquest dissabte el segon Dia del Blat a la Sentiu de Sió (Noguera).
Et pot interessar
-
Societat David Bueno parlarà a Solsona de «El cervell dels preadolescents i adolescents»
-
Societat David Jorba ofereix a l'Institut Francesc Ribalta de Solsona la xerrada «Felicitat, un assumpte seriós»
-
Societat Sant Jordi a la Penya Barcelonista Solsona i comarca
-
Societat La Fira de Sant Isidre de Solsona no comptarà enguany amb la mostra de bestiar vaquí