Slow Food recupera una vintena de varietats de blat que es cultivaven antigament a les comarques de Lleida

L'associació confia arribar a tastar enguany la farina, elaborar-ne pa i veure'n les seves qualitats alimentàries

Publicat el 14 de juliol de 2012 a les 14:41

Miret, Salvador (ACN).- L'Associació Slow Food Terres de Lleida té en marxa el projecte Cultures Trobades, per recuperar i difondre el patrimoni agrícola i ramader d'aquestes comarques.

Una de les iniciatives del projecte se centra en la recuperació d'una vintena de varietats de blat que antigament cultivaven els pagesos lleidatans i que es van abandonar amb la industrialització de l'agricultura. Després de tres anys de treballs per multiplicar la llavor, l'entitat ha pogut recollir enguany una quantitat suficient de blat que li permetrà elaborar pa i veure'n les seves qualitats alimentàries.

Per tal de donar a conèixer el projecte, Slow Food ha organitzat aquest dissabte el segon Dia del Blat a la Sentiu de Sió (Noguera).