Slow Food recupera una vintena de varietats de blat que es cultivaven antigament a les comarques de Lleida
L'associació confia arribar a tastar enguany la farina, elaborar-ne pa i veure'n les seves qualitats alimentàries
ARA A PORTADA
Publicat el 14 de juliol de 2012 a les 14:41
Miret, Salvador (ACN).- L'Associació Slow Food Terres de Lleida té en marxa el projecte Cultures Trobades, per recuperar i difondre el patrimoni agrícola i ramader d'aquestes comarques.
Una de les iniciatives del projecte se centra en la recuperació d'una vintena de varietats de blat que antigament cultivaven els pagesos lleidatans i que es van abandonar amb la industrialització de l'agricultura. Després de tres anys de treballs per multiplicar la llavor, l'entitat ha pogut recollir enguany una quantitat suficient de blat que li permetrà elaborar pa i veure'n les seves qualitats alimentàries.
Per tal de donar a conèixer el projecte, Slow Food ha organitzat aquest dissabte el segon Dia del Blat a la Sentiu de Sió (Noguera).
Et pot interessar
-
Societat El Centre Astronòmic del Solsonès ofereix veure la posta de Sol i eixida de Lluna al castell de Lladurs
-
Societat La Festa Major de Torà recuperarà la Baixada d'andròmines
-
Societat El Servei Enllaç d'Amisol porta set anys inserint persones a empreses de la comarca
-
Societat Sant Climenç viu una Festa Major arrelada a la tradició
-
Societat Solsona FM convoca «L’estiu dels 20», un concurs estival per commemorar l’aniversari de la ràdio
-
Societat Solsona treu a licitació les obres de ventilació del pavelló municipal d’esports