Slow Food recupera una vintena de varietats de blat que es cultivaven antigament a les comarques de Lleida
L'associació confia arribar a tastar enguany la farina, elaborar-ne pa i veure'n les seves qualitats alimentàries
ARA A PORTADA
-
Més de 150 persones assisteixen a la lliçó inaugural del curs de L'Aula d'Extensió Universitària de Solsona Redacció
-
Salut alerta de missatges fraudulents que demanen dades per vacunar-se de la grip i la covid o renovar la targeta Redacció
-
-
-
César Burgués, Tate Gualdo i Dolors Pujol reben el reconeixement de la comunitat docent del Solsonès Ramon Estany Montanyà
Publicat el 14 de juliol de 2012 a les 14:41
Miret, Salvador (ACN).- L'Associació Slow Food Terres de Lleida té en marxa el projecte Cultures Trobades, per recuperar i difondre el patrimoni agrícola i ramader d'aquestes comarques.
Una de les iniciatives del projecte se centra en la recuperació d'una vintena de varietats de blat que antigament cultivaven els pagesos lleidatans i que es van abandonar amb la industrialització de l'agricultura. Després de tres anys de treballs per multiplicar la llavor, l'entitat ha pogut recollir enguany una quantitat suficient de blat que li permetrà elaborar pa i veure'n les seves qualitats alimentàries.
Per tal de donar a conèixer el projecte, Slow Food ha organitzat aquest dissabte el segon Dia del Blat a la Sentiu de Sió (Noguera).
Et pot interessar
-
Societat Dissabte comença una nova ronda de visites dels regidors de barri de Solsona
-
Societat La Plaça del Palau Episcopal de Solsona acollirà enguany la gala dels Reconeixements empresarials
-
Societat La cooperativa Raiels celebra deu anys arrelant territori i futur al món rural
-
Societat La 5a Fira de la Terra del Solsonès potencia les xerrades tècniques i els tallers de cuina
-
Societat L'Oficina Local d'Habitatge de Solsona fa 20 anys amb el repte d'incorporar nous pisos
-
Societat Homenatge a la gent gran de Llobera