Si es reduís en un 25% el menjar que es malgasta o es llença es podrien cobrir les necessitats dels més de 870 milions de persones que passen fam, segons un informe de l'Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació de les Nacions Unides.
En aquest sentit, l'estudi assenyala que el malbaratament del menjar també genera greus efectes contra el canvi climàtic i és conseqüència i símbol de la ineficàcia dels sistemes de distribució i consum en el primer i el tercer món.
Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones de menjar. La fruita i les verdures representen el 50% d'aquesta xifra, el peix el 35%, els cereals el 30% i la carn un 20%. Els Estats Units, Canadà, Austràlia i Nova Zelada són els països que més menjar malbaraten: entre tots llencen el 39% dels aliments que compren.
Segons l'informe, les estimacions indiquen que la producció alimentària el 2050 haurà de ser un 60% major que la del 2005 per cobrir les necessitats dels 9.600 milions de persones que viuran al planeta Terra.
Una quarta part del menjar que es desaprofita serviria per acabar amb la fam, segons les Nacions Unides
Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones d'aliments
ARA A PORTADA
Publicat el 16 d’agost de 2015 a les 09:26
Et pot interessar
-
Societat El Consell d'Adolescents entrega a L'Associació Fenix la recaptació del Cinema a la Fresca
-
Societat L'Esplai Riallera obre inscripcions per al nou curs 2025-2026
-
Societat El Consell Comarcal del Solsonès participa a la Fira de Calella i l'Alt Maresme
-
Societat El Festival «Tria una carta» porta a Solsona un dels millors clowns del món i el multipremiat Miguel Muñoz
-
Societat Solsona tanca el setembre amb un cap de setmana dedicat als infants de primària i les seves famílies
-
Societat Canalda celebra els 25 anys de la Comissió Cultural