Si es reduís en un 25% el menjar que es malgasta o es llença es podrien cobrir les necessitats dels més de 870 milions de persones que passen fam, segons un informe de l'Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació de les Nacions Unides.
En aquest sentit, l'estudi assenyala que el malbaratament del menjar també genera greus efectes contra el canvi climàtic i és conseqüència i símbol de la ineficàcia dels sistemes de distribució i consum en el primer i el tercer món.
Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones de menjar. La fruita i les verdures representen el 50% d'aquesta xifra, el peix el 35%, els cereals el 30% i la carn un 20%. Els Estats Units, Canadà, Austràlia i Nova Zelada són els països que més menjar malbaraten: entre tots llencen el 39% dels aliments que compren.
Segons l'informe, les estimacions indiquen que la producció alimentària el 2050 haurà de ser un 60% major que la del 2005 per cobrir les necessitats dels 9.600 milions de persones que viuran al planeta Terra.
Una quarta part del menjar que es desaprofita serviria per acabar amb la fam, segons les Nacions Unides
Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones d'aliments
ARA A PORTADA
Publicat el 16 d’agost de 2015 a les 09:26
Et pot interessar
-
Societat
L'incivisme de la nit dels sopars d'empreses obliga a suspendre aquell dia el servei del porta a porta
-
Societat
L'Escola de Dansa de Solsona omple de solidaritat la Sala Polivalent
-
Societat
La Catedral de Solsona acollirà la clausura de l'Any Jubilar
-
Societat
La Diputació de Lleida millora el ferm de la carretera LV-4011, al municipi de Lladurs
-
Societat
Amisol col·labora en el pessebre del Palau episcopal de Solsona
-
Societat
El Centre de Formació de Persones Adultes del Solsonès recapta més de 500 euros per La Marató
