XOveT amb Exquisitarium al SIAL de París

Publicat el 19 d’octubre de 2012 a les 21:42





















 
Després de guanyar el concurs Écotrophélia Espanya (celebrat a la Fundació ALICIA) el producte dissenyat per l’olianesa Anna Simon i la barcelonina Mireia Godoy competirà amb innovacions alimentàries de 16 paisos al concurs Écotrophélia Europe, que tindrà lloc aquest diumenge 21 d’octubre al Salon International de l’Agroalimentaire, a París.
XOveT és un producte alimentari eco-innovador que aprofita les espines d’anxova d’empreses de proximitat per a crear un nou aroma sense additius, a més a més, té alts continguts de calci i fòsfor, presents de manera natural en l’espina. És un ingredient en pols que té tot el potencial de convertir-se en una eina versàtil per a la cuina creativa. 
El projecte busca una gestió sostenible dels recursos, per això aposta per l’aprofitament d’un subproducte, l’espina d’anxova, que actualment genera costos en gestió de residus a les petites empreses familiars de l’anxova de la costa mediterrània. Amb projectes com aquest, no només eliminarien les despeses en recollida de residus, sinó que rebrien incentius econòmics addicionals, fruit del valor afegit generat amb XOveT.
Aquests no són, però, els únics arguments amb que XOveT serà defensat davant del jurat europeu. Durant el concurs Écotrophélia s’oferirà un tastet amb diferents creacions culinàries elaborades a partir de XOveT; com la “mini madeleine de XOveT”, una combinació atrevida elaborada per l’empresa de càtering Exquisitàrium que, des d’un bon principi, ha donat tot el seu suport a aquest projecte d’innovació.
Per a més informació:
Per seguir el concurs minut a minut:
 Twitter : @red_chil amb el hashtag#Ecotrophelia