La Robotseny i Montquímic 2024 tindrà com a centre d'interès l'aigua amb el títol «El riu és el camí»

Se celebrarà a la Rectoria Vella el 25 de maig amb la participació de 1.500 alumnes dels centres educatius del Baix Montseny

Presentació del Robotseny i Montquímic 2024
Presentació del Robotseny i Montquímic 2024 | Aj Sant Celoni
Nació
13 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:01h
Representants dels centres educatius, ajuntaments i empreses del Baix Montseny han donat el tret de sortida aquesta setmana als projectes Robotseny i Montquímic. L'acte ha tingut lloc dilluns 11 de desembre a la Sala Gran del Teatre Ateneu.

L'equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics ha presentat les bases de participació de la competició de robots i de la fira científica, que es farà a la Rectoria Vella el 25 de maig de 2024.La Robotseny i Montquímic 2024 tindrà com a centre d'interès l'aigua sota el títol El riu és el camí. En l’àmbit de la robòtica, els alumnes hauran de superar les següents proves: pitàgores, la rampa, potència, l'angle d'un triangle, icosaedre, octaedre, dodecaedre i tetraedre. En l’àmbit de la fira, els reptes a la fira Montquímic seran els següents: Quina salut tenen els nostres rius? Fem un bon ús de l’aigua? Com reciclem l’aigua?

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny. En aquesta novena edició es preveu comptar  amb la col·laboració de les següents empreses: Altervac, S.A, Arkema Química S.A, Electromecànica Ind. S.L., Fundació Hospital Sant Celoni, Futurtec, Givaudan Ibérica, S.A., Instal·lacions Elèctriques Cat, Hidrocolor, S.L., Hohner Automáticos, S.L, Lab Circuits, S.A., Laboratoris Feltor, Renolit Ibérica, S.A., Ranke Química, S.A, Salicrú, S.A. i Uquifa, S.A.

A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Cànoves  Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Villalba Sassera treballaran les situacions d'aprenentatge de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu.

Segons l'alcalde Eduard Vallhonesta i el regidor Educació Albert Planas els "projectes com Robotseny i Montquímic han ajudat a consolidar sinèrgies de treball entre ajuntaments, centres educatius i empreses i a més, serveixen  com a base del planter dels futurs perfils professionals científics i tecnològics del país.”