«Negrito» una finestra oberta al Montseny des de Breda

L'escriptor Ernest Callís, vinculat a Breda i Riells i Viabrea, presentarà la novel·la al Centre Cultural Els Forns el 14 de febrer

Ernest Callís, autor de la novel·la Negrito
Ernest Callís, autor de la novel·la Negrito | Cedida Ernest Callís
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:25h
Dimarts de la setmana vinent, 14 de febrer, el Centre Cultural Els Forns de Breda serà l'escenari on Ernest Callís, presentarà el seu llibre Negrito (Ed. Almuzara). Es tracta d'una novel·la ambientada a Breda que ha estat premiada amb el XXII Premio de Novela Rural Diputación de Córdoba. Periodista i escriptor, coneix molt bé el terreny ja que la seva família paterna és de Breda i ell hi ha passat gran part de les vacances. A més, entre els anys 1989 i 2004 ha viscut en una masia a Riells i Viabrea.

L'autor explica que "sempre vaig voler escriure una història d'interès general i no local, el personatge, Negrito, va existir i a partir d'ell per coneixement de l'entorn em va ser més fàcil inventar una història de manera més verosímil".

Negrito, esdevé el referent i la inspiració perquè tothom accepti el seu destí. Una història que té com a protagonistes a Carlos, una persona que vol fugir del seu passat familiar que l'esclavitza i que li fa sentir que la seva existència no té cap mena de valor. I l'Ester, que vol fugir de la ciutat i consolidar en el camp el tipus de família que sempre ha desitjat. Els camins d'un i de l'altra es creuen i entremig Negrito, un gosset massa intel·ligent per estar entre els seus congèneres però no ho és prou per entendre les complicacions dels humans.

Una història commovedora entre el camp i la ciutat i que al final del camí descobreixen que voldrien tornar d'on venien. L'autor, també torna a Breda el dia 14 de febrer per presentar aquesta novel·la premiada.

Ernest Callís (Barcelona 1956) ha col·laborat en mitjans com Tele/eXprés, El País, Catalunya Ràdio i ABC. És autor dels llibres Nata negra i Guatemala improvisada.
Arxivat a