L'Ajuntament de Sant Celoni aprova un pressupost de més de 27 milions d'euros per a l'exercici 2024

PSC i Alternativa hi han votat a favor i Junts i ERC en contra

Eduard Vallhonesta, alcalde de Sant Celoni explica el pressupost 2024 de l'Ajuntament.
Eduard Vallhonesta, alcalde de Sant Celoni explica el pressupost 2024 de l'Ajuntament. | Youtube Aj Sant Celoni
Nació
02 de febrer del 2024
Actualitzat el 05 de febrer a les 10:24h
L'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat de manera inicial el pressupost per a l'exercici 2024. La sessió plenària s'ha celebrat aquest dijous al vespre hi ha tingut els nou vots favorables de l'equip de govern municipal (6 PSC i 3 Alternativa) i vuit vots en contra dels grups de l'oposició (7 Junts i 1 ERC). Els comptes ascendeixen a 27.151.149,21 euros, dels quals 4.347.028,60 euros es destinen a inversions.

Amb aquest pressupost, l'Ajuntament de Sant Celoni posa l'accent en l'aposta per la sostenibilitat i en un espai públic agradable, el compromís per aconseguir un municipi més inclusiu i saludable, amb un economia forta que generi ocupació de qualitat, i amb una administració transparent i propera a la ciutadania. El Pressupost desenvolupa l'acció de govern marcada en el PAM 2023 – 2027 i articulada a partir de 4 eixos.
 
Per garantir un municipi més net i més sostenible, el Pressupost 2024 assigna 905 mil euros, un 16,55% més que l'any passat, a la neteja viària; 130 mil euros a la contractació d'un servei de manteniment de l’enllumenat públic, 300 mil euros al reasfaltatge de carrers i 350 mil a l'arranjament de voreres per millorar l'accessibilitat de les persones amb dificultats de mobilitat. A més, entre altres accions destaquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Sax Sala i la nau de les colles, la millora de l'abastament i la qualitat de l'aigua al municipi amb el canvi de la canonada d’aigua de la Batllòria i l'inici dels treballs de connexió a l'artèria general del Ter – Llobregat per garantir l'abastament en períodes de sequera.

En el marc de treballar per garantir els drets de la ciutadania, es destinen 242 mil euros en diferents actuacions de millora dels equipaments esportius com la marquesina del Camp d'Esports de la Batllòria, el nou paviment de la pista 2 del Camp d'Esports Municipal i el projecte de substitució de la coberta i noves grades al Pavelló 11 de Setembre. Pel que fa a la piscina municipal descoberta, es destinen 500 mil euros a l'inici de les obres. Per avançar en la construcció de l'edifici d'ESO de l'Institut Escola Pallerola, es reserven 200 mil euros per proposar a la Generalitat de Catalunya la signatura d’un conveni.

En l'àmbit de l'Habitatge i la inclusió social i la salut, destaca l'aprovació d'un reglament per tal de disposar de 8 habitatges municipals destinats a habitatge d'emergència i de lloguer social. A més, entre altres accions, el Pressupost contempla la consolidació del projecte d'Escolta jove, la promoció d'activitats específiques per a joves, la continuïtat del treball comunitari en col·laboració amb el CAP i entitats del tercer sector, l'establiment d'ajuts perquè cap infant o jove es quedi sense sortides i colònies escolars per temes econòmics i la redacció del projecte de millora del Teatre Ateneu.

Projecció turística i modernització del Mercat municipal

Pel que fa a projectes vinculats a la generació d'ocupació i amb projecció turística, es destinem 115 mil euros per fer obres de modernització del Mercat municipal millorant-ne la seguretat i la visibilitat, per mitjà de subvencions, s'incorporaran plans d'ocupació que millorin l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur i es crearà una Taula de Treball amb les empreses del polígon per promoure iniciatives que generin llocs de treball de qualitat i sostenibles. A més, es potenciarà el comerç de proximitat amb campanyes conjuntes que posin en valor els trets diferencials del comerç local i fires al llarg de l’any, i, entre altres projectes, es posarà en marxa una taula de treball per promoure les actuacions de millora del mercat setmanal dels dimecres.

En l'esforç per garantir el bon funcionament dels serveis municipalsi la transparència, s'invertiran 110 mil euros en l'adquisició de maquinària informàtica per fer realitat el teletreball a l'Ajuntament, 40 mil euros per un sistema d'emmagatzematge de dades digitals per millorar la tramitació electrònica de la ciutadania amb l'administració.

En l'obertura de franges perimetrals de protecció contra incendis forestals, el Pressupost assigna 177 mil euros. En l'accés als serveis públics, s'aplicaran descomptes per a joves, famílies nombroses, monoparentals i majors de 65 anys i es crearà una empresa mercantil pública que gestioni serveis municipals. Pel que fa als processos participatius, entre altres, se seguirà avançant en la millora de les places de Sant Ponç, Illes Belles i la Batllòria.
Arxivat a