L'enginy dels electors de Sant Celoni i la Batllòria per emetre un vot nul a les urnes del 12-M

Dels 7.907 vots emesos a Sant Celoni un total de 80 van ser declarats nuls per motius diversos

Un dels vots nuls més enginyosos emesos a les urnes de Sant Celoni.
Un dels vots nuls més enginyosos emesos a les urnes de Sant Celoni. | Cedida
13 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:50h

El cens electoral de Sant Celoni per les eleccions avançades al Parlament de Catalunya celebrades ahir diumenge 12 de maig era de 13.509 persones amb dret a vot, de les quals van exercir-lo un total de 7.907, el que va representar un 58,53% del total. Una participació lleugerament superior a les eleccions al Parlament de Catalunya que es van celebrar l'any 2021, ja que fa tres anys van votar 7.012 persones un 53,70%, és a dir aquest 12-M han votat gairebé un 5% més de persones.

Del total dels vots emesos a les urnes repartides per les 21 meses dels set col·legis electorals de Sant Celoni i la Batllòria es van escrutar un total de 80 vots nuls, que computen com estadística de participació però no són vàlids per sumar a cap dels partits concurrents. El criteri per declarar-los nuls van ser ben diversos, alguns perquè tenien guixades, altres perquè contenien més d'una papereta de partits diferents o bé paperetes que res tenien a veure amb les eleccions com és el cas d'un retall d'un conegut supermercat. També es va donar el cas d'incloure-hi paperetes de propaganda política o vots per correu sense el sobre per posar-lo dintre la urna.

Amb tot, un dels que més va sorprendre, sobretot pel seu enginy i humor, és el que va sortir d'un sobre emès a una de les urnes del Sax Sala. L'autor, per descomptat anònim, ha votat per un partit fins ara desconegut "Partido Tontolandia". De manera irònica reben tots els principals líders polítics Carles Puigdemont (Junts), Salvador Illa (PSC), Alejandro Fernández (PP), Pere Aragonès (ERC), Jèssica Albiach (Comuns) i Laia Estrada (CUP). Cap amb el seu nom real. La papereta tenia un altre missatge: "Partit amb valors: Robem, mentim, ens pixem a sobre les vostres dels votants. Com tota la resta!!".

La jornada electoral ha deixat altres anècdotes com la d'una vocal que el dia abans havia passat la nit a Barcelona, Quan ben d'hora del matí va anar a buscar el tren a l'estació per ser a les 8 del matí a Sant Celoni i ocupar el seu lloc es va trobar amb tot el caos de Rodalies. Tot i amb això, va decidir en qualsevol cas anar a Sant Celoni i complir amb el seu deure ciutadà arribant a l'hora gràcies al servei d'un taxi privat. El preu 71 euros, és a dir només un euro, ja que va cobrar 70 euros per fer de vocal.

Què han votat els teus veïns?

Arxivat a