El PSC guanya al Vallès Oriental eixamplant la distància amb Junts i ERC

Salvador Illa, Guillem Sánchez, Conchi Jiménez i Natalia Fabián (PSC); Joan Canadell (Junts) i Josep Maria Jové (ERC) són els vallesans amb escó al Parlament

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, votant al seu col·legi electoral a la Roca del Vallès
El cap de llista del PSC, Salvador Illa, votant al seu col·legi electoral a la Roca del Vallès | Mariona Puig
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat el 14 de maig a les 15:09h

El Partit Socialista de Catalunya ha guanyat les eleccions al Vallès Oriental. Ho ha fet amb una distància molt superior, respecte a Junts i Esquerra, que la de les eleccions de l'any 2021. De fet, el PSC de Salvador Illa ha sumat 12.000 vots més que en els anteriors comicis, passant de 38.527 vots a superar els 51.000. Un ascens que també es tradueix en més d'un 5% d'increment en el percentatge de vots a la comarca, fregant el 30%.

Els dos principals partits independentistes (Junts i Esquerra), que l'any 2021 s'acostaven molt més en nombre de vots als socialistes, han vist com quedaven despenjats en aquestes eleccions al Parlament. Això sí, en la seva particular lluita per l'hegemonia sobiranista, Junts ha aconseguit superar a Esquerra també al Vallès Oriental. El partit de Carles Puigdemont ha sumat 6.000 vots més que el 2021, mentre que Esquerra n'ha perdut 11.000.

Amb aquests resultats, el repartiment de diputats i diputades al Parlament deixa tres noms del Vallès Oriental amb cadira a la cambra. Pel Partit Socialista, el seu cap de llista Salvador Illa serà el vallesà amb un paper més destacat. Al polític de la Roca del Vallès l'acompanyaran els també vallesans Guillem Sánchez Prat (Canovelles), Conchi Jiménez (La Llagosta) i Natalia Fabián (Bigues i Riells del Fai). Pel que fa a Junts, el vallesà que assumirà el càrrec de diputat serà Joan Canadell, de Bigues i Riells del Fai, i pel que fa a Esquerra serà Josep Maria Jové, de les Franqueses del Vallès.