La intenció d'ERC Sant Celoni de crear un casal municipal d'estiu no prospera

ERC lamenta el rebuig a la proposta de la resta de grups municipals representats en el plenari

Sessió plenària de l'Ajuntament de Sant Celoni.
Sessió plenària de l'Ajuntament de Sant Celoni. | YouTube Aj Sant Celoni
03 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:09h

Els grups municipals del PSC, Alternativa i Junts de l'Ajuntament de Sant Celoni han rebutjat la moció presentada per Esquerra Republicana a en la que proposava la creació d'un casal d'estiu municipal per als mesos de juliol i agost. Fernanda Crovara, la regidora d'ERC, ha manifestat que la creació del casal "no tenia la intenció d'afectar a les entitats que presenten casals d'estiu, sinó augmentar l'oferta, ja que actualment només presenten casals d'estiu les AFAs, grups esportius i un casal de JORCA." També ha recordat que a municipis propers conviuen sense problemes casals municipals i casals d'entitats privades com és el cas de Cardedeu.

El casal d'estiu proposat pretenia garantir la igualtat d'oportunitats per a tots els infants, promoure valors de solidaritat i respecte, desenvolupar competències personals i socials, i afavorir la conciliació familiar i laboral, implementant el casal al juliol i agost. Es plantejaven activitats lúdiques, esportives, educatives i culturals, amb un especial èmfasi en la inclusió i l'accessibilitat per a tots els nens. Per Crovara, la idea no era només una inclusió socioeconòmica, sinó també ampliar el ventall de possibilitats que tenen els casals municipals i crear un casal prou atractiu on es complementessin altres activitats com tecnològiques, científiques i artístiques. 

La proposta incloïa la creació del casal per a infants i joves de 3 a 16 anys, amb tarifes ajustades segons la renda familiar i adaptacions per a infants amb necessitats especials. També es destacava la importància de contractar personal qualificat i la col·laboració amb entitats locals.

Rebuig de la Moció

Els republicans consideren que la proposta és molt beneficiosa, però tot i amb això, els grups d'Alternativa, PSC i Junts van votar en contra de la moció. Els arguments incloien preocupacions sobre la viabilitat econòmica del projecte i la capacitat del municipi per gestionar un casal d'estiu amb les característiques proposades, que no han convençut ERC. Des de l'equip de govern municipal (PSC i Alternativa) es va destacar que la idea era atractiva, però que consideraven que l'actual model amb els casals a partir d'entitats privades ja cobrien les necessitats dels nens de Sant Celoni, per això van votar en contra conjuntament. Van acceptar la possibilitat d'activitats esportives a barris però autogestionades.

Reacció d'Esquerra Republicana

Des d'Esquerra Republicana, lamenten la falta de suport a una iniciativa que es considera essencial per al benestar i el desenvolupament dels joves del municipi. Aquest casal municipal era l'oportunitat d'ampliar el ventall d'activitats al municipi, als mesos de juliol i agost, per aquells infants que volen altres tipus d'activitats, no només esportives. "Som conscients que la creació d'un Casal d'Estiu Municipal ha estat una proposta ambiciosa, però creiem que és una proposta necessària per a tots els infants i joves, perquè el nostre deure com a municipi és cuidar els nostres infants, i donar-los totes les eines necessàries perquè puguin créixer."

Sorpresa i malestar per les filtracions interessades

Des del grup municipal d'ERC també s'ha posat de manifest l'enorme sorpresa i malestar que una persona del públic, i vinculada a una de les AFAs que organitzen casal d'estiu, prengués la paraula per rebatre punt per punt la moció quan encara no s'havia iniciat a discutir l'ordre del dia de la sessió plenària i, per tant, la moció no s'havia fet pública. En aquest sentit, ERC recorda que els informes interns de l'Ajuntament no són públics fins que no s'han debatut en el ple. Els ciutadans només tenen accés a la convocatòria del ple amb l'ordre del dia.  Per això, el grup  municipal d'ERC demana explicacions a l'equip de Govern perquè s'ha fet la filtració, que consideren interessada, d'aquest document.

Arxivat a