CRÒNICA

El ple de Sant Celoni aprova la moció per establir una cooperativa km 0 per als pagesos i comerços local

L'ha presentada ERC amb l'adhesió de Junts i ha rebut el vot unànime de PSC i l'Alternativa

Un moment de la sessió plenària de l'Ajuntament de Sant celoni del 27 de març de 2024.
Un moment de la sessió plenària de l'Ajuntament de Sant celoni del 27 de març de 2024. | You Tube Aj Sant Celoni
04 d'abril del 2024
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:44h

El ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal d'Esquerra Republicana (ERC), amb l'adhesió de Junts, per promoure la creació d'una cooperativa Km 0 destinada als pagesos, ramaders, agrícoles, forestals i productors de proximitat a Sant Celoni i Baix Montseny. 

La moció, defensada per la regidora Fernanda Crovara, proposa impulsar la creació del Consell de la Pagesia Baix Montseny a Sant Celoni i la Batllòria que inclogui representants de l'Ajuntament de tots els grups municipals, pagesos locals, ramaders, agricultors, forestals, productors locals i experts en economia sostenible, donant-li dotació o via de finançament i encarregar-li que estudiï la viabilitat d'una cooperativa Km 0 i la creació de la marca Baix Montseny.

Tanmateix es descriu facilitar l'accés a recursos municipals, i assessorament tècnic, per al desenvolupament i operació de la cooperativa, promoure la participació ciutadana en el procés de creació de la cooperativa, garantint la transparència i la inclusió de totes les parts interessades, establir acords de col·laboració amb entitats públiques i privades per a la promoció i comercialització dels productes de la cooperativa, tant a nivell local com regional.
A més, es pretén fomentar l'educació i la consciència sobre la importància del consum responsable i el suport a la producció local entre la població de Sant Celoni.

La moció aprovada en el ple del passat 27 de març ja havia estat presentada -i retirada- en la sessió plenària del mes de febrer. Tot i així, Sandra Navarro, regidora del PSC d'Ocupació, Promoció E·conòmica i Turisme, va remarcar que al seu partit els hagués agradat posposar l'aprovació de la moció per al següent ple per a poder-la treballar més a fons. També va anunciar que aviat es posarà en marxa el Pla d'Educació Ambiental i que algunes de les qüestions que es treballaran són el comerç de proximitat, l'alimentació sostenible i els hàbits saludables "per això considerem important una xarxa de comerç de proximitat".


Per la seva banda, Gerard Carot, regidor de Transparència i Participació de l'Alternativa, també al govern municipal, va retreure a ERC que els hagués agradat que l'aprovació de la moció hagués anat d'una manera diferent i que no entenia la pressa i la urgència per voler-la aprovar "és una moció molt complexa i que s'ha de treballar amb el suport convençut de tothom". Va reconèixer que la nova redacció té més possibilitat d'èxit que la primera i el vot del grup va ser afirmatiu.

Arxivat a