L'Ajuntament de Breda destinarà el 2024 prop de 550.000 euros en la recollida porta a porta i la deixalleria

En la sessió plenària també s'ha aprovat la nova ordenança municipal de sequera

Ajuntament de Breda
Ajuntament de Breda | Jordi Purtí
Nació
31 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:40h
El Pla de serveis de recollida de residus de Breda per a l'any 2024 tindrà un cost de 547.502,07 euros, dels 465.697,58 euros es destinaran al porta a porta i 81.804,49 euros seran per a la deixalleria municipal. Així ho ha aprovat el ple de l'Ajuntament de Breda celebrat aquest dilluns amb 7 vots favorables del grup municipal d'ERC i l'abstenció dels representants dels altres grups polítics amb representació, 2 de Junts per Breda -hi faltava un regidor- i 1 de la CUP.

A la sessió plenària també s'ha aprovat de manera provisional la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre l'Increment dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), altrament conegut com a plusvàlues. Aquest canvi adaptarà els gravàmens de les plusvàlues als valors aprovats per llei, que van canviar aquest 2023 mitjançant Reial Decret Llei. Punt aprovat amb 7 vots a favor (ERC), 1 abstenció (CUP) i 2 vots en contra (JxB).

Tanmateix s'ha derogat taxa pel servei de recàrrega de vehicles elèctrics en estacions públiques. La derogació donarà pas en un futur a una nova ordenança en que el cost del servei es fixarà a través d'un preu públic i no pas una taxa, adaptant així l'ordenança a termes jurídics més adequats. En tot cas, quan els punts de recàrrega estiguin oficialment habilitats es mantindrà la gratuïtat del primer any ja contemplada. Punt aprovat amb els 7 vots favorables del grup d'ERC i l'abstenció de Junts per Breda i CUP.

Tots els grups municipals han aprovat per unanimitat de manera inicial l'ordenança municipal de sequera. Es tracta d'una nova ordenança per regular de forma més eficient i efectiva les situacions de sequera i els seus diferents estats; així com les diferents competències a disposar i el règim sancionador en cas de conductes contràries a aquesta ordenança. 

En l'ordre del dia d'aquesta sessió plenària es va presentar una moció, de suport a Palestina i de condemna de les accions d'Israel. Presentada pel grup municipal de la CUP. La moció es va aprovar amb 6 vots a favor i 4 abstencions.