L'exèrcit espanyol fa maniobres militars al Montseny

Arran Baix Montseny ha denunciat que una trentena de soldats armats i habillats amb l'uniforme s'han desplaçat des de Passavets fins al Turó de l'Home

Redacció
27 d'agost del 2014
Els militars espanyol de maniobres al cim del Turó de l'Home. Foto: Arran Baix Montseny

L'organització juvenil i independentista Arran Baix Montseny ha denunciat les maniobres militars que ahir va portar a terme l'exèrcit espanyol al cim del Turó de l'Home, on van arribar-hi des de Passavets. Segons aquesta organització com a mínim hi havia una trentena de soldats armats, habillats amb l'uniforme i l'equipament corresponent. En un comunicat que ha fet públic, Arran Baix Montseny, expressa la seva ferma oposició a què l'exèrcit espanyol realitzi qualsevol tipusa de maniobres en territori català.

En aquest sentit diuen que tenen memòria i recorden que fou aquest mateix exèrcit "el que ha massacrat i saquejat el nostre país en tantes ocasions, obrint-se pas a sang i a foc, cremant-nos Alcoi, Dènia, Xàtiva i tantes altres viles i ciutats; abusant, agredint i oprimint el poble català; ocupant militarment la nostra terra i impedint-nos la nostra merescuda llibertat".

Des d'Arran Baix Monteseny també consideren que s'ha escollit el pitjor moment per portar a terme aquestes maniobres pel context històric i polític en el que ens ve
veiem immersos, "poden ser considerades com un intent d’intimidació envers el nostre poble". Recorden que ens trobem a pocs mesos del 9N i a pocs dies de la Diada "on recordem la resistència dels nostres patriotes envers aquest mateix exèrcit invasor". Per això, asseguren que el fet que passegi impunement per la nostra terra "ens recorda la naturalesa d’un estat colpista que fa trenta-dos anys treia els tancs al carrer i fa setanta-vuit s’alçava en armes contra una república cada vegada més popular".

El dolor de la història
Per aquesta organització independentista aquesta manera de fer els torna a la memòria el passat feixista i dictatorial, reviu amb nova forma encarnant-se en aquest exèrcit ocupant, "utilitzant el dolor de la història de la nostra nació al passejar-se, ostentosament, per una terra que han conquerit, venut, anorreat i reprimit fa ja més de tres cents anys".

Per això, s'oposen fermament a què els hereus d’aquesta "menyspreable i sanguinària tradició imperialista campin lliurement armats per les nostres contrades". S'oposen a què el Montseny sigui ultratjat per la presència de l’ocupant estranger. Consideren que les seves accions intimidadores, siguin de la intensitat que siguin, no podran aturar la força del procés que es viu a dia d’avui al Principat, i que inevitablement s’acabarà estenent arreu de la nostra nació.

D'altra banda, ERC de Santa Maria de Palautordera ha emès un comunicat a primera hora d'aquesta tarda a través del qual també condemna les maniobres militars de l'exèrcit espanyol.

Maniobres militars al Turó de l'Home. Foto: Arran Baix Montseny