​Llinars posa en valor el seu patrimoni amb la inauguració del recorregut turístic, patrimonial i cultural

El pati d'armes del Castell Nou ha acollit la presentació de la iniciativa

Inaugurat el recorregut turístic, patrimonial i cultural de Llinars del Vallès
Inaugurat el recorregut turístic, patrimonial i cultural de Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
Nació
24 d'octubre de 2023, 16:47
Actualitzat: 17:08h
El pati d'armes del Castell Nou de Llinars del Vallès ha acollit, aquest dissabte 21 d'octubre al migdia, la inauguració del recorregut turístic, patrimonial i cultural del municipi. Un acte on s'han presentat els 15 faristols que hi ha distribuïts per tot el terme municipal, i en els quals es destaquen els principals indrets, edificacions i protagonistes del patrimoni local. 

A més, a primera hora de dissabte, s'ha inaugurat el Petit Recorregut de Llinars (PR), un itinerari a peu impulsat pel Centre Excursionista de Llinars i l'Ajuntament que transcorre per senders del Corredor i que està homologat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Es tracta d'un total de tres rutes que passen per llocs d’interès històric del municipi.  

Els 15 faristols estan dividits en dues rutes. La primera, al nucli urbà, inclou Ca l'Alemany, l'Església de Santa Maria del Prat, Can Lletres, Costums i tradicions, Frederic Marès,  Santiago Rusiñol, La Miranda, Can Mas Bagà, El Castell Nou, Can Marquès i Teatre Auditori. La segona, per la seva banda, porta a l'Església de Sant Esteve del Coll, La Torrassa, l'Ermita de Sant Sebastià de Puigpedrós, l'Església de Sant Sadurní de Collsabadell i l’Església de Sant Joan de Sanata. 

L'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, aprofitant l'emplaçament de l'acte, ha destacat la importància de posar en valor el patrimoni local per part dels municipis. En aquest sentit, ha recordat que Llinars compta amb una extensió de 27 quilòmetres quadrats i que 20 dels quals són de parc natural.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Joan Ramon, ha celebrat que tot el projecte "vol donar un impuls" a la difusió de l'entorn cultural i natural i també a la història. Ramon ha posat èmfasi en el fet que els faristols instal·lats compten amb informació detallada i adaptada per les persones amb diversitat funcional, i també els ha definit com un exemple de projecte transversal i col·laboració institucional que ha implicat diverses administracions, la societat civil i diversos departaments de l'Ajuntament, com promoció econòmica, esports, arxiu, comunicació, informàtica i la brigada.   
 

Alguns delsa faristols que es podran trobar a Llinars del Vallès posant en valo0r el patrimoni cultural. Foto: Aj Llinars del Vallès


Per la seva banda, el president del Centre Excursionista de Llinars, Jordi Villaret, ha celebrat que s'hagi fet realitat el projecte del PR, una iniciativa que ha requerit, segons ha precisat, cinc anys de feina. Ha explicat com es va gestar, com es va frenar per la pandèmia i, amb la tornada a la normalitat i la nova junta, com es va decidir el recorregut definitiu i les seves tres variants.
  
Finalment, la presidenta delegada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha agraït que l'hagi convocat a l’acte: "La nostra raó de ser són els ajuntaments. A vegades la feina que fem queda diluïda, però quan ens permeteu venir i veure com es transformen els projectes i els recursos econòmics, ens doneu molta energia per continuar treballant".

En aquest sentit, ha finalitzat: "Quan parlem de turisme sostenible volem dir això, rutes que passen per parcs naturals i que donen vida i posen en valor; quan parlem de turisme inclusiu ho fem de rutes que tenen en compte la diversitat funcional dels usuaris; quan parlem de turisme que revitalitza el patrimoni cultural ens referim a recuperar elements històrics com aquest castell”. 
 
L'acte ha comptat, també, amb les intervencions dels senyors de Corbera a través de dos actors, que han fet una visita teatralitzada que ha explicat la història i alguns secrets del Castell Nou.