Riells i Viabrea vol definir un Pla estratègic per dinamitzar l'activitat econòmica del municipi

Per a l'elaboració del PAMAE es demanarà la participació de la ciutadania

Ajuntament de Riells i Viabrea
Ajuntament de Riells i Viabrea | Jordi Purtí
Redacció
31 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:28h
L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha engegat el projecte de Pla d'acció per a la millora de les zones d'activitat econòmica del municipi (PAMAE). Es vol afavorir l'impuls i la diversificació de l'activitat productiva, generant un impacte positiu sobre el conjunt del territori, l'economia i la població, a partir del disseny d'estratègies i actuacions que s'aniran implantant de manera programada.
 
El procés del projecte el dinamitzarà la consultoria Audifilm i es preveu comptar amb el suport participatiu de la població. Per això, es portarà a terme un seguit d'enquestes a la població en general, al sector comercial i empresarial, paradistes del mercat, als responsables i tècnics municipals, als i les alumnes de 3è i 4rt d'ESO de l'Institut, i als visitants puntuals del municipi. 

També es farà un conjunt d'entrevistes en profunditat a persones relacionades amb el teixit productiu. Paral·lelament, s'analitzarà el conjunt de dades disponibles per tal d'aportar objectivitat, detall i concreció. Una vegada acabada aquesta primera fase d'anàlisi i participació, començarà un seguit de sessions de treball per tal d'anar concretant les estratègies i actuacions a implantar. Es pretén arribar a grans consensos estratègics sobre el full de ruta de l'activitat econòmica de Riells i Viabrea pels pròxims anys, així com assentar les bases pel futur desenvolupament de projectes singulars.

Des del consistori s'espera una gran participació en vistes de l'oportunitat que suposa pel municipi el desenvolupament d'un projecte estratègic pioner a Riells i Viabrea, on la intervenció i el consens entre tots els agents és clau.

Les tres fases d'elaboració del Pla està seqüenciat temporalment. D'aquesta manera fins el 30 de juny es recolliran i es tractaran les dades, durant tot el mes de juliol s'elaborarà el DAFO i diagnosi i un esborrany d'estratègies i actuacions per acabar, el mes de setembre, amb la presentació de la diagnosi i l'elaboració del pla estratègic i accions.
Arxivat a