
Després de l'èxit de participació de la primera edició de la Tardor Gastronòmica que es va portar a terme l'any passat, aquesta tarda a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni s'ha presentat la segona edició. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en la difusió de la marca Sant Celoni. Bosc, cuina i patrimoni, amb l'objectiu de "posar en valor la gent que hi ha al darrere dels fogons i dels obradors al mateix temps que es promociona la riquesa dels productes que s'hi elaboren", argumenta l'alcalde Joan Castaño.
La Tardor Gastronòmica és possible gràcies a la col·laboració dels restaurants, bars i pastisseries del municipi que enguany arriba amb algunes novetats per gaudir de la gastronomia durant tot el mes d'octubre i descobrir establiments que potser per molts són desconeguts. Per una banda, tretze restaurants celonins ofereixen menús especials que contenen algun producte del territori i, per altra banda, el Corretapes una de les grans novetats d'aquesta Tardor Gastronòmica, en la qual hi participen catorze establiments entre bars i restaurants i els comensals es convetiran en jurat i podran valorar quines són les millors "fent d'aquest corretapes un veritable concurs gastronòmic", ha explicat Jaume Tardy, regidor de Promoció Econòmica.
Tast de varietats antigues de tomàquet
La Tardor Gastronòmica també presenta activitats paral·leles que es portaran a terme els dimecres, divendres i dissabte d'octubre. Entre aquestes activitats hi ha la fira de productes alimentaris artesanals del territori, demostracions en directe a càrrec de cuiners professionals i no professionals, cates i tast de vins i també el tast de varietats antigues de tomàquet que es portarà a terme el divendres 12 d'octubre a la plaça de la vila a càrrec de Pep Salsetes, amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, ja que "hem aconseguit la implicació d'altres administracions", diu Jaume Tardy.
Aquest mes d'octubre gastronòmic de Sant Celoni es completa amb una xerrada d'iniciació al tast de vins, tast de platets de tardor i vins, sopar-maridatge i mostra de tapes.
Mostra de panellets
A final del mes d'octubre, divendres dia 26, el protagonisme principal l'acapararà una mostra de cuina d'altres terres ja que s'ha convidat a diferents col·lectius i persones de sant Celoni perquè ofereixin plats tradicionals del seu lloc d'origen. la plaça de la Vila es convertirà, doncs, en un lloc de reunió cultural i barreja d'aromes i sabors.
L'endemà, dissabte 27 d'octubre, hi haurà una demostració de dissany artístic de tartes a càrrec de la delegació catalana de l'Associació Espanyola de Dissenyadors de Tartes, Asesdetartas i aquest mateix dia una mostra de panellets i vi bo que s'ha volgut lligar a la proximitat de Tot Sants.