Vilalba Sasserra comença la instal·lació fotovoltaica al Centre Cívic i Cultural

Amb aquesta acció, la voluntat de l'Ajuntament vol contribuir a la producció local d'energies renovables

Plànol del Centre Cívic i Cultural de Vilalba Sasserra amb les plaques fotovoltaiques
Plànol del Centre Cívic i Cultural de Vilalba Sasserra amb les plaques fotovoltaiques | Aj Vilalba Sasserra
Nació
01 de febrer del 2023

A Vilalba Sasserra han començat les obres d'instal·lació fotovoltaica en la modalitat d'autoconsum compartit al Centre Cívic i Cultural del municipi mitjançant mòduls fotovoltaics, amb una potència instal·lada de 9 KWp, amb una producció anual de 13,93 MWh i un import de 16.552,80 euros.

Amb aquesta acció, la voluntat de l'Ajuntament de Vilalba Sasserra vol contribuir a la producció local d'energies renovables. Per aquest motiu s'ha projectat la construcció d'una nova instal·lació fotovoltaica que contribuirà a l'autoabastiment energètic d'infraestructures comarcals, ja que es comparteix l'energia d'una sola instal·lació.

També la injecció d'energia verda a la xarxa de consumidors del voltant, en cas de generar excedents i la reducció d'emissions GEH associades al consum d'electricitat, per la substitució de les fonts convencionals d'abastiment d'energia municipal.

El juny de 2020,l'Ajuntament de Vilalba Sasserra es va adherir al nou Pacte de les alcaldies pel clima i l'energia que estableix el compromís per reduir un 50% les emissions GEH al 2030 i assolir la neutralitat climàtica al 2050. El projecte s'emmarca en el Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima de Vilalba Sasserra (PAESC) que defineix, per l'eix d’actuació "Projectes i inversió per a l'adaptació del canvi climàtic" l'acció número 35 referent a la producció local d'energia neta.

Altres notícies que et poden interessar