El Consell Comarcal licita el servei de transport escolar fins el 2019 per més de 700.000 euros

L'ens aprova la licitació de cinc menjadors escolars | Tots els grups donen el seu vot a favor de la moció contra l'homofòbia i la transfòbia

24 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:09h
Consell Comarcal del Berguedà.
Consell Comarcal del Berguedà. | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquest dimecres en ple ordinari i per unanimitat la licitació del servei de transport escolar a la comarca, pels cursos 2017-2018, 2018-2019, i del plec de clàusules de la contractació. Un servei que pot tenir una possible pròrroga fins el 2020, ha destacat el president de l'ens, David Font, i que s'enfila fins a més de 700.000 euros, segons ha informat. Aquest, ha precisat, és una competència delegada del Departament d'Ensenyament, i contempla diverses rutes amb 10 línies. 

Per altra banda, durant el plenari també s'ha aprovat la licitació, mitjançant concurs obert, de la prestació de serveis d'acompanyament per aquest transport escolar durant els mateixos anys, i que ha de venir de la mà d'un monitor, així com la licitació de cinc menjadors de la comarca durant aquests anys. Els menjadors afectats són el de l'escola de la Pobla de Lillet, el de l'escola de Casserres, el de Montmajor, el de l'escola Sant Marc de Gironella i el de la Valldan de Berga. En aquests, la licitació pot ser de només menú o menú i monitoratge, amb un preu màxim per àpat de 6,20 euros, tal com estableix el Departament, i amb una puntuació extraordinària, ha explicat Font, per a les empreses que aportin una singularitat al menú.
 

Consell Comarcal del Berguedà. Foto: Aida Morales


El ple, que ha durat aproximadament mitja hora, també ha inclòs la presentació de renúncia de l'acta de consellera de la membre de la CUP Anna Alsina, a qui Font ha desitjat "sort i encerts en la vida personal i professional", i s'ha aprovat l'adjudicació del canvi d'ubicació de l'estació de bombeig Cercs Vell per 129.000 euros a Mas Constructors. A més, també s'ha anunciat la rebaixa en el cost de la carpa gran del Consell Comarcal, que serà un 12% més barata, passant de costar 1.000 a 880 euros, i s'han aprovat els acords presos per la Comissió de seguiment del conveni col·lectiu del Consell, relatius a personal. 

Per acabar, tots els grups han donat el seu vot a favor de la moció contra l'homofòbia i la transfòbia que insta a col·locar la bandera irisada a les seus oficials els dies commemoratius, i a posar un bàner a la pàgina web del Consell amb l'enllaç a l'Observatori contra l'Homofòbia i la Transfòbia. Així mateix, també s'ha aprovat col·laborar amb els ajuntaments per la no discriminació del col·lectiu LGTBI. En aquest punt, el conseller de la CUP Antoni Chueca ha volgut recordar que, en el cas de Berga, fa poques setmanes l'ajuntament va rebre un premi on es destacava la feina en aquest sentit, per part de l'Observatori.