El govern de Berga vol licitar la canalització de la Rasa dels Molins abans d'acabar el mandat

El consistori disposa ja dels 208.127,99 euros de la subvenció que els va atorgar la Diputació de Barcelona i a hores d'ara s'està treballant "en les bases del concurs"

15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:12h
Rasa dels Molins (arxiu).
Rasa dels Molins (arxiu). | Facebook Berga Claveguera Oberta
El govern de Berga vol licitar les obres de canalització de la part sud de la Rasa dels Molins abans d'acabar el mandat. L'alcalde accidental i regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat a NacióBerguedà que aquesta és la seva voluntat. El consistori disposa ja dels 208.127,99 euros de la subvenció que els va atorgar la Diputació de Barcelona i a hores d'ara s'està treballant "en les bases del concurs" per tal de licitar obres, ha explicat. 
 
"M'agradaria poder-lo treure a licitació abans de final de mandat, espero que serà així", ha expressat el titular d'Urbanisme del govern de la CUP de Berga. L'expedient es troba entre els que han de tirar endavant en els propers mesos i setmanes els serveis tècnics. La qüestió va sorgir anit en l'apartat de precs i preguntes del ple de Berga. Jordi Travé (PDECat-CDC) va demanar a Camps en quin punt es trobava el projecte, i si bé Camps va preferir no avançar terminis, sí que va detallar que "s'estan fent les bases per a la licitació, el projecte està corrent endavant com altres projectes, avançarà en funció de les tramitacions i esperes obligatòries en l'àmbit administratiu".

Oriol Camps va recordar que els diners de la subvenció finalista de la Diputació no han arribat fins els últims mesos i va apuntar que ara ja s'està treballant en les bases, si bé sobre la taula "hi ha cinc o sis expedients molt grans, i en funció dels terminis legals, s'estan tirant endavant", va manifestar. 

El ple de Berga va aprovar el projecte per a la canalització de la Rasa dels Molins l'any 2016 i l'Ajuntament va arribar a pressupostar 140.000 euros als comptes municipals. Fins i tot, es va obtenir el compromís de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, per a la subvenció. Amb tot, "fins fa pocs mesos" no es va disposar dels diners a caixa, i ara "s'estan fent les bases", segons Camps. "No sé si recordaran que ens hi vam abarrancar molt fort, hi havia un avantprojecte fet que l'ACA va tombar. Un cop aprovat de nou, aquest organisme encara va trigar molt temps a donar-hi el beneplàcit", va exposar Oriol Camps al ple d'aquest dijous. Un dels últims esculls va ser l'arribada de l'ajut promès per part de la Diputació, del qual ja es disposa actualment. 

Oriol Camps va explicar, de fet, al juny que s'estava treballant en les expropiacions entre dos i tres propietaris de la zona i va apuntar que d'entrada "l'ideal" era executar l'obra ja la tardor passada, si bé també va advertir que els terminis dependrien "de l'evolució de tots els passos previs". En aquell moment, el govern estava encara pendent de l'ingrés "a caixa" dels diners de la Diputació, una qüestió resolta.

Una assignatura pendent de fa molts anys

El tram sud i central de la Rasa dels Molins de Berga és, des de fa anys, una de les assignatures pendents dels governs berguedans i una preocupació recorrent dels veïns de la zona, ja que s'hi acumula una gran quantitat d'aigües residuals i, aquestes, no estan connectades al clavegueram. Des de fa anys, s'havia intentat posar fil a l'agulla, tot i que un dels principals problemes era saber de qui era la titularitat d'aquesta riera que s'havia de connectar a la xarxa i qui ho havia de fer. 
Arxivat a