El govern de Carles Puigdemont, també sense consellers berguedans

Meritxell Borràs i Jordi Jané, els dos consellers que continuaran responsabilitat respecte el darrer executiu d'Artur Mas

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:45h
Com és habitual, el Berguedà tornarà a quedar-se sense representació en el nou executiu català. Malgrat les reivindicacions històriques de més atenció cap a aquesta comarca, tant pel que fa a indústria, com en infraestructures, comunicacions i altres, i la seva situació geogràfica al cor de Catalunya, el Berguedà torna a quedar lluny de responsabilitats de pes. I és que, de fet, en aquesta legislatura no podrà comptar ni amb un diputat al Parlament que el representi

Ara per ara, doncs, caldrà esperar a veure quin serà el paper de Juli Gendrau, actual delegat del Govern a la Catalunya Central, després de la nova reestructuració que es realitzi dins l'executiu català. 

Cartipàs del Govern de Carles Puigdemont

El primer govern de Carles Puigdemont, que té com a responsabilitat pilotar el procés de transició nacional, ja està tancat. Meritxell Serret a Agricultura –una de les grans incògnites fins a darrera hora- i Jordi Baiget a Empresa i Coneixement –havien sonat molt els noms de Toni Castellà i també el d'Oriol Amat- han estat les darreres confirmacions per al nou govern.

Meritxell Borràs a Governació i Jordi Jané a Interior seran els dos únics consellers que mantindran la responsabilitat respecte el darrer executiu d'Artur Mas. Ambdós van entrar a formar-hi part fa pocs mesos després del trencament de CDC amb UDC. Per altra banda, la continuïtat de Santi Vila al Govern –passant de Territori a Sostenibilitat a Cultura-, i Meritxell Ruiz a Ensenyament.

La resta de noms noms del Govern

Oriol Junqueras, Neus Munté i Raül Romeva dirigiran les tres grans àrees del nou executiu mentre que s'estrenaran com a consellers Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), Toni Comín (Salut), Dolors Bassa (Benestar, Treball i Família), Meritxell Ruiz (Ensenyament) i Carles Mundó (Justícia).

 
El primer executiu de Carles Puigdemont
President: Carles Puigdemont (@KRLS). Exalcalde de Girona i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència. Perfil complet.

Vicepresident i responsable de l’àrea econòmica: Oriol Junqueras. President d’ERC, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts i exeurodiputat.

Àrea econòmica

Empresa i Coneixement: Jordi Baiget, fins ara secretari de Govern en funcions. Substituirà Felip Puig.
Territori i Sostenibilitat: Josep Rull (@joseprull), coordinador general de CDC i home fort de l’organització del partit. Anys enrere ja havia sonat per ocupar aquesta cartera. Perfil complet.
Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca: Meritxell Serret (@MeritxellSerret), fins ara coordinadora d'incidència de política de l'ANC i coordinadora d'organització interna de la Fundació de Món Rural. Proposada per ERC, havia estat regidora de Vallfogona de Balaguer.

Portaveu del Govern i responsable de l’àrea social: Neus Munté (@neusmunte), actual vicepresidenta i dirigent de CDC.

Àrea social

Salut: Toni Comín (@toni_comin), diputat, provinent del PSC i Ciutadans pel Canvi. Proposat per ERC.
Ensenyament: Meritxell Ruiz.
Cultura: Santi Vila (@santivila), actual conseller de Territori i Sostenibilitat, figura important del sector moderat de CDC, exalcalde de Figueres. La seva confirmació depèn de l'elecció per a Ensenyament.
Benestar, Treball i Família: Dolors Bassa (@dolorsbassac), exdirigent del sindicat UGT a Girona, proposada per ERC. Va ser regidora de Torroella de Montgrí pels republicans. Perfil complet.

Responsable de l’àrea institucional i conseller d’Afers Exteriors: Raül Romeva (@raulromeva), diputat i exeurodiputat.

Àrea institucional

Governació: Meritxell Borràs (@txellborras), que continuarà en el càrrec. Exregidora de l'Hospitalet de Llobregat per CDC.
Interior: Jordi Jané, que continuarà en el càrrec. Exdiputat de CDC al Congrés.
Justícia: Carles Mundó (@carlesmundo), advocat, fundador de l’entitat Drets.cat i exsecretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.