ERC de Berga proposa dividir en tres òrgans el Patronat de la Patum

Els republicans aposten canviar el funcionament del Patronat | Tots els membres de les comparses només treballarien conjuntament dins la Comissió Tècnica

Aida Morales
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:02h

Patum Foto: Adrià Costa


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga presentarà, aquest proper divendres durant la reunió del Patronat Municipal de la Patum, una proposta de canvi de funcionament, aprofitant que, en aquesta sessió, es pretenen discutir els seus Estatuts. Segons han afirmat, d'acord amb la nova legislació, aquest òrgan hauria de tenir un funcionament més "àgil" i "modern", amb una separació del que seria l'organització i desenvolupament de la festa, de la seva promoció, finançament i relacions exteriors, entre altres. 

Així doncs, els republicans proposen que el Patronat es divideixi en tres òrgans composats pels diferents representants polítics i tècnics, i on els caps de colla només tindrien cabuda en un. Aquest seria la Comissió Tècnica, que estaria formada per un representant de cada comparsa, un representant de la Patum Infantil, un representant dels Músics i el gerent del Patronat. En aquest cas, la seva tasca seria la de mantenir la imatgeria i el bon desenvolupament de la Patum, sempre seguint els objectius marcats per la Junta Rectora. 

Aquesta Junta seria, de fet, l'òrgan més global. La seva funció, segons ERC, hauria de ser la de dirigir, administrar i representar el Patronat. Pel que fa als seus components, estaria constituïda per l'alcalde i el regidor de Patum, un representant de cada partit polític amb representació al consistori, un representant de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, un altre de la Comissió Tècnica, dos membres de la societat civil, un representant de la UBIC, ACEB i Hostaleria i Turisme que s'anirien alternant, un representant dels productors de la Marca Patum, un altre de la Patum Infantil, representants dels grups de treball i el gerent del Patronat, que no tindria vot en aquest òrgan.

Aquesta Junta, prossegueix Esquerra, hauria de buscar noves fórmules de finançament amb patrocinis públics i privats, explorar convenis amb entitats i empreses, gestionar la imatge i publicitat de la festa, establir eixos de treball a llarg termini, i desenvolupar el projecte de la Casa de la Patum. Segons ERC, dins d'aquesta Junta Rectora es podrien crear grups de treball dedicats al finançament, comunicació o turisme, entre d'altres. 

I finalment hi hauria una Comissió Executiva formada per l'alcalde, el regidor de Patum, un representant de la Comissió Tècnica, un de la Junta Rectora i el gerent del Patronat, on s'haurien de coordinar i resoldre les peticions del dia a dia del Patronat. 
Arxivat a