ERC del Berguedà participa en un acte de partit amb altres corrents ex-PSC

La trobada serveix per elaborar les línies principals de la campanya electoral de cara a les municipals

Redacció
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:45h
Diversos militants d'Esquerra Republicana (ERC) del Berguedà i de Berga -entre els quals membres d'Impuls pel Berguedà- han participat aquest cap de setmana a la segona jornada de l'escola municipalista que organitzen els republicans a nivell nacional. Aquesta té per objectiu encarar els eixos principals de la campanya dels comicis del maig del 2015 amb una clara fixació per eixamplar el moviment independentista des de l'esquerra. 

Aquesta ha estat una de les preocupacions de la plana berguedana d'ERC, que el mes d'octubre va incorporar els membres d'Impuls i exmilitants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Berga per consolidar una base d'esquerres a la comarca i fer present el partit republicà a la capital. Segons ha pogut saber aquest diari, els membres d'ERC del Berguedà es van interessar molt especialment per aquest aspecte, així com per la sessió programada la tarda de dissabte on es van establir les bases organitzatives, logístiques, comunicatives i jurídiques de la campanya. En aquest punt, es van deixar molt clares les limitacions econòmiques que tindrà cada municipi.

Les jornades també han comptat amb diversos representants de l'esquerra nacional com, per exemple, Magda Casamitjana de NECat, Jordi Martí de Moviment Catalunya, Josep Duran d'Avancem, Alfred Bosch de Catalunya Sí o Toni Comín de Socialisme, Catalunya i Llibertat. En especial, des del municipalisme, s'ha traslladat la necessitat d'un sobiranisme expansiu que serveixi per sumar nous suports.