Junts per Berga escull Ferran Aymerich com a nou portaveu i cap de l'oposició

Cesc Torrents, que era el següent de la llista, el número 7, és qui agafarà l'acta que deixa Jordi Sabata

03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:57h
Ferran Aymerich, el nou cap de l'oposició (arxiu).
Ferran Aymerich, el nou cap de l'oposició (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La decisió del fins ara cap de l'oposició i ja exlíder de Junts per Berga, Jordi Sabata, de renunciar a l'acta de regidor per "qüestions professionals i personals" ha obligat el partit a moure fitxa i escollir un nou portaveu. El regidor Ferran Aymerich ha estat escollit "de manera unànime" per exercir aquest paper i assumir les tasques de portaveu del partit als plens de l'Ajuntament de Berga. 

El Grup Municipal de Junts per Berga ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa amb els 6 regidors que hi haurà al plenari a partir d'ara. Això inclou a Cesc Torrents, que era el següent de la llista de Junts per Berga, el número 7, i és qui agafarà l'acta que deixa Sabata. 

El nou portaveu de JxB, Ferran Aymerich, ha destacat que "el compromís dels regidors amb el projecte de ciutat que ens vam presentar segueix intacte". Pel que fa al pacte de la CUP i ERC, Ferran Aymerich ha argumentat "seguirem fiscalitzant l'Ajuntament de Berga, alhora que serem propositius per seguir millorant la qualitat de vida dels berguedans i berguedanes", malgrat admetre que "el que canvia és el nostre pes específic" i "la incidència que puguem tenir en alguns temes". 

La decisió de triar Ferran Aymerich com a portaveu (el número 2 a la llista era l'independent Marc Marginet) no respon a cap estratègia a llarg termini del partit. Així ho ha assegurat el mateix Aymerich en la compareixença per via telemàtica quan se li ha preguntat si serà l'alcaldable de la formació a les properes municipals. "El 2023 encara hem de veure en quina situació estem. La decisió es pren només com a efecte a una decisió presa pel Jordi Sabata fa molts pocs dies", ha explicat. 

"Agraïm des d'aquí la feina feta per Jordi Sabata durant tot aquest temps. Ha estat més d'un any llarg treballant per la ciutat i la comarca. És un projecte que segueix vigent perquè és el projecte d'un equip de persones ampli, que defugia de bon principi de personalismes", ha remarcat Ferran Aymerich. Aymerich ha reconegut sorpresa per la marxa de Jordi Sabata: "una decisió d'aquest tipus no se l'espera mai ningú, però les decisions personals s'han de respectar sempre". 

"Un cop coneguda la marxa del Jordi vam posar disponibilitats sobre la taula, i vam decidir que ho encapçalaria, independentment de la persona visible, es delegarà com fins ara per àrees als diferents regidors", ha dit Aymerich. 

Ferran Aymerich (32 anys) és enginyer industrial especialitzat en Organització Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant la seva etapa professional, ha treballat en empreses de diferents àmbits. Aymerich també ha compaginat la seva trajectòria professional amb la música. Ha format part de la Cobla Pirineu, la Ciutat de Manresa o la Banda del Memorial Ricard Cuadra. El 2019 va ser el número 6 de la candidatura de Junts per Berga. 

La irrupció de Sabata com a candidat a les eleccions municipals de 2019 va suposar un canvi visible de cares i aires de renovació a la formació postconvergent. Jordi Sabata no va poder véncer a les urnes a Montse Venturós (CUP) però va millorar els resultats d'Antoni Biarnés (CiU) a les municipals de 2015. 

Cesc Torrents (31 anys) és llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses i els últims 9 anys ha treballat a l'empresa Liven on ha desenvolupat la seva carrera professional. 

La vicepresidència del consell comarcal

Pel que fa al Consell Comarcal del Berguedà, Ferran Aymerich ha explicat que el substitut de Jordi Sabata, que era fins ara vicepresident segon de l'ens, s'ha de triar en l'àmbit comarcal. Amb tot plegat, Aymerich ha defensat que "des de Berga creiem que és important que hi hagi algú de la capital al Consell" i que així es traslladarà des del grup municipal. 
 

Els sis representants de Junts per Berga durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts. Foto: P. M. A.

Arxivat a