L'executiva local del PDECat de Berga avala la candidatura de Jordi Sabata per a les municipals

L'última paraula serà de l'assemblea d'associats que haurà de ratificar-lo com a cap de llista el pròxim 16 de gener

05 de desembre del 2018
Actualitzat el 19 de març del 2019 a la 13:51h
L'executiva local del PDECat de Berga ha avalat aquest dimarts per unanimitat la candidatura de Jordi Sabata com a cap de llista per a les eleccions municipals del 2019. El president local del PDECat, Ramon Bajona, ha explicat a NacióBerguedà que aquest és el pas previ per tal que l'assemblea d'associats de la ciutat pugui ratificar i proclamar la candidatura. L'última paraula serà de l'assemblea, formada per entre 60 i 70 militants del partit, si bé Bajona explica que com que Sabata no és militant del PDECat, era imprescindible que comptés abans amb el suport de l'executiva que a la ciutat està formada per 12 persones. 

En la reunió d'aquesta nit van assistir-hi 10 dels membres de l'executiva, i tots van votar a favor de Sabata. Entre els membres de l'executiva hi ha regidors del PDECat, actualment a l'oposició, com el portaveu del grup municipal, Ramon Minoves, així com també l'exacalde Juli Gendrau i el mateix president local del partit i exregidor Ramon Bajona.

Si no hi ha sorpreses, tot apunta que el director de la coral de l'Escola de Música de Berga, Jordi Sabata (Berga, 1983) encapçalarà la llista del PDECat a Berga el pròxim mes de maig, encara que qualsevol militant del PDECat que vulgui presentar-se com a cap de llista podrà optar-hi en l'assemblea si compta amb l'aval del 25% dels associats.  

Sabata de 34 anys és enginyer tècnic en Telecomunicacions i té el grau superior de cant clàssic i contemporani. A més, d'un màster de gestió cultural i un postgrau de polítiques culturals. És professor de l'Escola Municipal de Música de Berga, al Conservatori de Música dels Pirineus, i és el director de la coral del centre. També ha estat membre del cor de Cambra del Palau de la Música. L'assemblea d'associats se celebrarà el 16 de gener a les 8 del vespre, i serà allà on s'haurà de ratificar el seu nom com a alcaldable. 

Una llista transversal i de renovació

Tal com Jordi Sabata va explicar a aquest mitjà a l'octubre la seva aposta és fer una llista que aposti per "la transversalitat" i "la renovació". Característiques que Ramon Bajona també defineix com a qualitats que ha de tenir el cap de llista del partit a les eleccions del 2019.

Sabata, que no milita al PDECat, suposa un perfil fresc i renovat en el camí del PDECat, partit hereu de Convergència Democràtica, per recuperar l'alcaldia de Berga, que l'any 2015 va perdre per un grapat de vots.
Arxivat a