VÍDEO Montse Venturós podria rebre una ordre de cerca i captura per no declarar

L'alcaldessa de Berga s'ha tornat a negar a declarar davant del jutge per un presumpte delicte electoral

Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:01h
Montse Venturós a TV3
Montse Venturós a TV3


L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha afirmat aquest dilluns que està disposada a assumir qualsevol conseqüència després d'haver-se negat a declarar per segona vegada al Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga, com a investigada per un delicte electoral. En aquest punt, i malgrat que considera que en un cas polític com l'actual no és el més habitual, assumeix que podria arribar a rebre una ordre de cerca i captura. 

“En una situació normal, a dia d'avui es podria decretar una ordre de cerca i captura per tal que se'm detingués per fer la declaració, però en un cas polític com el que és, sempre es modifiquen aquestes línies”, ha declarat a Els Matins de TV3. Per tant, ha assegurat, ara per ara està a l'expectativa per saber què passarà, també tenint en compte que, pel possible fet d'incórrer en un delicte electoral, també se la podria inhabilitar. 

Segons Venturós, doncs, la inhabilitació com a càrrec públic “està plantejada”, tot i que confia que el “suport popular i la mobilització del poble català” ajudarà perquè aquestes accions “no es portin a terme”. “La mobilització de la gent hi ha de ser, és la que ha de frenar tot aquest seguit de despropòsits que l'estat espanyol planteja”, ha afirmat. No obstant això, ha recordat que el seu cas només és una de les causes “molt injustes” que s'han de treballar, ja que hi ha diversos càrrecs electes i altres persones que també estan investigades o acusades per treballar “en pro del procés d'autodeterminació”.
Arxivat a