Berga recull 35 propostes per als pressupostos participatius de 2021

El nombre de propostes és inferior a la primera edició, però el consistori en fa una valoració positiva i confia en consolidar la iniciativa | El procés entra en la segona fase: la del filtre tècnic

04 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:36h
Edifici de l'Ajuntament de Berga (arxiu).
Edifici de l'Ajuntament de Berga (arxiu). | Aj. Berga
Berga ha finalitzat la recollida de propostes ciutadanes pel Pressupost Participatiu 2021 que impulsa per segon any l'Ajuntament de Berga, a través de la regidoria de Participació Popular. Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes i entitats han realitzat un total de 35 propostes, una xifra que, segons la regidora Roser Valverde, "encoratja a seguir apostant per consolidar aquesta proposta de pressupostos participatius". 

El nombre de propostes rebudes s'ha reduït: de les 57 de la primera edició a les 35 actuals.  Però la valoració que en fa l'àrea de Participació Popular és positiva, tenint en compte les actuals circumstàncies de crisi sanitària per la Covid-19. "Hem de veure els propers anys com es desenvolupa el projecte, però estem molt contents", ha dit Valverde. Valverde ha agraït la implicació de tots els ciutadans i entitats que han pres part d'aquesta primera fase i ha emplaçat a la població a seguir sent partícip del projecte. Del 2 al 20 de novembre, els serveis municipals avaluaran les propostes d'enguany per determinar la seva viabilitat tècnica, econòmica i jurídica, i, posteriorment, es votarà. 

La regidora ha valorat que "són menys propostes que l'any passat, però no és un nombre molt inferior". Un cop avaluades pels tècnics, en la passada edició es van descartar una dotzena de propostes i en van quedar 44. 

El consistori manté enguany una dotació econòmica de 30.000 euros pel pressupost participatiu. Aquest any les propostes formulades podien ser d'inversió directa a la ciutat amb projectes de manteniment o millora d'equipaments o espais públics, de fins a 20.000  euros, però també s'acceptaven idees per a actuacions de despesa corrent de béns i serveis, de fins a 10.000 euros. "Hem rebut més propostes per a inversió directa en equipaments i espais públics, malgrat que també n'hi ha que plantegen actuacions que formen part de les despeses de béns i serveis del consistori. Això ens indica que la novetat ha estat ben rebuda", ha valorat Roser Valverde.

El consistori donarà a conèixer les diferents propostes un cop que els serveis tècnics n'hagin avaluat la viabilitat. 
 
Votació electrònica de les propostes

La votació de les propostes seleccionades es realitzarà del 30 de novembre al 13 de desembre. Les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran emetre el seu vot escollint un màxim de dues propostes. La votació es portarà a terme de forma electrònica a través d’una aplicació informàtica. Si l'evolució de la pandèmia ho permet, s'habilitaran punts de votació electrònica assistida, a l'Ajuntament de Berga i el mercat setmanal del Vall, per tal de facilitar el vot a les persones que ho requereixin. El resultat del procés de votació es donarà a conèixer públicament el 15 de desembre, a dos quarts de 8 del vespre, a l’Ajuntament de Berga. Les propostes que hagin estat més votades, fins a esgotar la partida econòmica de 30.000 euros, s'executaran durant l'any 2021.

La segona edició del pressupost participatiu segueix la seva marxa amb les dues propostes guanyadores de la l'any passat encara pendents. La millora de l’entorn i l’adequació de l’enllumenat del Parc del Lledó que l’Ajuntament s'han d'executar en el tram final de 2020.
Arxivat a