Deu anys de la DO Montsant, «un èxit col·lectiu»

Publicat el 15 de juliol de 2012 a les 11:23
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, en la clausura del desè aniversari de la DO Montsant. Foto: ACN.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha atribuït l'èxit de la DO Montsant a la seva aposta "per la innovació, l'esforç, l'estima pels orígens i les aliances entre el territori". Poblet ha estat l'encarregat de clausurar l'acte commemoratiu del desè aniversari d'aquest segell vitivinícola, que s'ha celebrat aquest dissabte a Marçà (Priorat). La DO Montsant és una de les més joves de Catalunya i compta amb la col·laboració d'una seixantena de cellers. En només dècada, ha aconseguit un important reconeixement. Poblet ha aprofitat per mostrar el seu recolzament a la comarca del Priorat perquè els seus paisatges aconsegueixin la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha aprofitat la clausura de l'aniversari de la DO Montsant per posar-la com exemple dels projectes que malgrat l'actual context econòmic segueixen funcionant. "En època de crisi cal parlar també d'allò que va bé, d'un èxit com aquest, construït pels cellers, els ajuntaments i tot el territori, i al qual hem contribuït entre tots", ha destacat.

L'acte del desè aniversari de la DO Montsant s'ha celebrat a Marçà aquest dissabte al vespre amb més de 400 assistents. Una seixantena dels cellers que formen part de la DO han rebut una placa ceràmica commemorativa i als alcaldes de la zona se'ls ha fet entrega d'una bandera. Per recordar aquesta celebració, la DO Montsant ha presentat deu ampolles que han estat pintades amb els trets característics de la denominació per l'artista falsetana Marina Capdevila

La DO Montsant és la denominació d'origen vitivinícola més jove de Catalunya, i compta amb uns vins que s'identifiquen amb el territori on han estat elaborats. Justament, la motivació per crear la denominació va venir donada per la particularitat i els trets distintius dels vins d'aquesta zona del Priorat que es produïen en l'antiga DO Tarragona subzona Falset.

Defensa al Patrimoni del Priorat

El president de la Diputació ha aprofitat l'aniversari per remarcar "la potència vinícola, agroalimentària, cultural i patrimonial" que té el Priorat. Poblet ha mostrat el seu suport a la iniciativa per aconseguir que els paisatges de la comarca siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i ha refermat el compromís de la Diputació de Tarragona amb el món local, amb mesures per millorar la qualitat de vida i impulsar el territori. En aquest sentit ha posat com exemple la iniciativa Tarragona Regió del Coneixement, que conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, promou iniciatives empresarials i tecnològiques, també en el vessant agroalimentari.