Ripoll canviarà l'ordenança de civisme per convertir la multa dels «pixaners» en treballs comunitaris

Tot i això es volen posar guardioles per recollir el cost de les multes amb monedes de cèntims

Redacció
02 de desembre del 2009
Pixada popular
Pixada popular

El cas dels dos pixaners va acabar amb una concentració "solidària" al pont d'Olot. Foto: Arnau Urgell

El proper ple de Ripoll podria aprovar una modificació de l'ordenança del civisme per tal de permetre que majors d'edat puguin canviar el pagament de multes per treballs comunitaris. Aquesta modificació es realitza a partir del famós cas dels "pixaners" que va situar Ripoll al centre de l'atenció mediàtica del nostre país. De moment els dos implicats han rebut la notificació d'una sanció de 150 euros.

"Fins ara només els menors d'edat podien fer treballs comunitaris" ha explicat la regidora de Convivència i Seguretat, Casilda Gómez. La modificació servirà per casos "justificats" a partir de la situació econòmica del sancionat entre altres.

Una sanció de 150 euros
Gómez reconeix que la modificació de l'ordenança de civisme s'ha allargat "més del que es pensaven". Per aquest motiu els dos joves que van enxampar pixant al pont d'Olot ja han rebut la notificació d'una sanció de 150 euros -cal recordar que el màxim era de 750 euros-.

Malgrat que en principi no acabaran pagant la sanció els impulsors de la "pixada popular" no es volen quedar de braços plegats. "Posarem guardioles per recaptar les sancions amb monedes d'un i dos cèntims" han explicat a ElRipollès.info. "Així tindrem algun un funcionari ocupat tot el matí" han afegit. Les mateixes fonts indiquen que no descarten una nova "pixada popular".

El cas de la carretera de Ribes "no té res a veure"
La bretolada de la carretera de Ribes de Ripoll -dos ribetans van buidar quatre jardineres- és un "cas totalment diferent" segons Gómez. Es tracta d'una falta penal i el consistori aportarà al jutjat el cost dels desperfectes. "A més no són veïns de Ripoll" ha recordat la regidora.

- Recull de notícies de la "pixada"