Albert Bosch assoleix l'Everest i completa el gran repte dels 7 cims

Redacció
18 de maig del 2010
Albert Bosch ha pogut passar la nit al Camp IV juntament amb la resta d'expedicionaris que han fet cim. Concretament es tracta de Cami Sherpa (el sherpa que l’ha acompanyat durant l’ascensió i des delprincipi de l’aventura), en Nelson Cardona; àlies “mocho”, l’alpinistacolombià que porta una pròtesi a la cama, en Rafael Ávila; company seucolombià i el sherpa que els acompanyava; Dolgi Sherpa.

Des del camp base han explicat que l'atac ha durat 22 hores -entre l'ascens i el descens- amb unes dures condicions de fort vent.

Dilluns 18 de maig - 09:00
Albert Bosch ha aconseguit el cim

Ho ha aconseguit! El santjoaní Albert Bosch ha assolit aquest dilluns a primera hora el cim de l'Everest i, d'aquesta manera, ha completat el repte dels 7 cims. Hores d'ara està realitzant el descens del sostre del món juntament amb dos alpinistes colombians. Fonts de la seva empresa han explicat que la imatge de Bosch a l'Everest ens arribarà d'aquí a un parell de dies quan arribi al camp base.

D'aquesta manera, Albert Bosch esdevé el segon català en completar el repte d'assolir les set muntanyes més altes dels sets continents. A més, ha aconseguit arribar al sostre del món quan es compleix el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a la muntanya.

- Race Tracker (posició Albert Bosch)

Divendres 15 de maig - 08:45
El santjoaní Albert Bosch ja té data per l'atac al cim de l'Everest: la matinada del dilluns 17 de maig. L'ascens final començarà entre avui i demà, segons ha explicat al bloc 7cims.com. Després de molt pensar-ho han pres aquesta decisió tot i que la gran majoria d'expedicions ho han deixat per la setmana vinent.

Consideren que tampoc tenen cap seguretat que la setmana vinent el temps sigui millor i en canvi ara saben que la nit del 16 hi haurà una "finestreta" sense massa vent per fer el darrer tram entre el coll sud i el cim. Tanmateix, a primera hora el vent es girarà fort (50-60 km/h) i per tant hauran de baixar ràpid per no tenir problemes.

Dijous 13 de maig - 19:15
Albert Bosch inicia l'ascens al sostre del món

El santjoaní Albert Bosch és, hores d'ara, al camp 2 de l'Everest. Després de molts dubtes, la seva expedició ha decidit iniciar l'ascens al sostre del món. Tenint en compte que les previsions no són massa clares han pujat directament al camp 2 -sense parar al camp 1- i passar-hi un dia de descans. D'aquesta manera, si demà consideren que el dia 15 pot ser un bon dia per iniciar l'atac al cim, estaran més aprop que les expedicions que s'han quedat al camp base.

Bosch explica en el seu bloc que, per poc que pugui, intentaran aprofitar l'oportunitat. "No sabem si hi haurà una segona finestra de bon temps" afirma.

- Bloc d'AlbertBosch 7 cims
- RaceTracker (posició Albert Bosch)

AlbertBosch en una de les etapes d'aclimatació a l'Himalaia. Foto: 7 cims

Dimecres 12 de maig - 15:30

Compàs d'espera a l'expedició del santjoaní Albert Bosch per iniciar l'ascens a l'Everest. Les previsions meteorològiques no estan sent gens favorables i aquest dimarts van haver de suspendre la sortida per intentar l'atac el 15 de maig. Hores d'ara, i segons explica al seu bloc , es plantegen començar avui mateix -per fer cim el 16- o jugar-s'ho a una sola oportunitat els dies 21 o 22. Més enllà d'aquesta data, assolir el sostre del món ja és pràcticament impossible per l'arribada del monsó a l'Himalaia.

Bosch explica que al camp base hi ha una “activitat frenètica” ja que són hores clau per les diverses expedicions per decidir si comencen o no l'ascens. Tot i que l'aposta del santjoaní era la de sortir aquesta mateixa tarda ha preferit no dir res en ferm per no generar més “falses alarmes”. Cal recordar que es pot seguir la seva ascensió “minut a minut”gràcies al sistema de posicionament GPS Race Tracker.

- Galeriade fotos: els sis primers 7 cims