Caixa Girona accepta deixar-se absorbir per la Caixa

El consell d'administració va aprovar dilluns l'operació

Redacció
31 de maig del 2010
Caixa Girona de Ripoll
Caixa Girona de Ripoll | Arnau Urgell
Caixa Girona passarà a formar part de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona. Foto: Arnau Urgell

El consell d'administració de Caixa Girona ha aprovat per unanimitatl'inici del procés de fusió per absorció amb la Caixa. Entre els puntsque han pesat a l'hora de prendre la decisió hi ha el fet que lasolvència de la Caixa evitarà que, en un futur, Caixa Girona es puguiveure involucrada en una segona onada de fusions.

L'absorció, avaladapels disset consellers, es farà sense demanar ajudes al FROB. Elpresident de Caixa Girona, Manel Serra, ha destacat que la integració'"és una bona opció". Entre els punts que han transcendit de l'acord, hiha el fet que es crearà un consell territorial (que s'encarregarà deseguir l'activitat financera) i que es mantindran les dotacions per al'Obra Social.

En aquesta ocasió, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, no s'ha oposat a l'absorció tal i com va fer anteriorment amb l'operació que hagués sumat l'entitat a UNNIM.

Xarxes paral·leles al Ripollès
Al Ripollès els efectes de l'absorció seran moltmajors respecte a les dues operacions fallides amb les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa primer, i amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu després.  I és que es tracta deles dues entitats amb un major nombre d'entitats (set en sis municipis) ique, a més, tenen una xarxa totalment paral·lela. En aquest sentit tantla Caixa com Caixa Girona tenen entitats a Camprodon, Campdevànol,Ribes de Freser, Ripoll (2), Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau deSegúries. L'absorció suposarà de ben segur tancar-ne bona part després que en elsdarrers mesos la Caixa tanqués la seva tercera oficina a Ripoll i CaixaGirona fes el mateix amb la de Llanars.

- Més informació a DiaridelaCrisi.cat
- Vilert, ara sí (Gironainfo.cat)