L'Escola Taller gradua la seva darrera promoció

Continua la incertesa sobre les alternatives de formació pel curs vinent | La situació ha suposat l'acomiadament de 3 monitors del centre ripollès

Arnau Urgell
16 de juny del 2010
Inauguració de la darrera obra realitzada per l'Escola Taller de Ripoll.
Inauguració de la darrera obra realitzada per l'Escola Taller de Ripoll. | Ajuntament de Ripoll
Inauguració de la darrera obra realitzada per l'Escola Taller de Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll

Normalment un acte de graduació en qualsevol centre educatiu és motiu de molta alegria. Tanmateix, la tristesa pel tancament de l'Escola Taller de Ripoll va planar a l'entrega de diplomes dels 24 alumnes de la darrera promoció. Abans, es va inaugurar la darrera obra que aquest centre de formació per joves haurà deixat al municipi, la reforma dels vestidors del camp de futbol.

Hores d'ara, segons Roser Roca, la directora del centre, continua la incertesa sobre les alternatives al tancament de les escoles taller i les cases d'oficis. En aquest sentit, tot i que el Govern ja ha acordat les denominades noves cases per a nous oficis o el projecte Suma. Tanmateix, encara no s'han fet públiques les convocatòries i caldrà veure si, tal i com és la seva intenció, l'Ajuntament de Ripoll s'hi presenta. “Cada matí quan arribo a la feina em connecto al DOGC per saber si hi ha novetats” explica Roca que exemplifica d'aquesta manera la incertesa de la situació.

S'han acomiadat als tres monitors del centre i els altres tres treballadors han passat de jornada completa a mitja jornada


En aquest sentit, aquest mateix dimecres, es van acomiadar als tres monitors del centre. Així mateix, els altres tres treballadors de l'escola taller -entre els quals la mateixa directora- han passat de fer jornada completa i mitja jornada. Roca expressa el seu desconcert pel fet que les noves cases per a nous oficis aposti per eliminar qualsevol referència a la construcció -es considera que en l'actual context no té sentit- i en canvi es parli de rehabilitació de pisos socials i d'equipaments públics. “Què estavem fent fins ara” es pregunta retòricament.

- Més informació sobre el tancament de l'Escola Taller de Ripoll