En directe

Eleccions a Catalunya 2024: últimes notícies del dimecres 8 de maig

Segueix tota l'actualitat i l'última hora del darrer cap de setmana de la campanya electoral de les eleccions al Parlament del 12 de maig

Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
Redacció
08 de maig del 2024
Actualitzat el 08 de maig a les 21:02h

Aragonès apuja el to contra Junts: retreu l'intent de moció de censura amb el PSC i refusa la unitat

El candidat d'ERC al 12-M, Pere Aragonès, ha apujat el to contra Junts. El cap de llista del PSC, Salvador Illa, ha explicat aquest dimecres que els de Carles Puigdemont van oferir-se als socialistes per forçar una moció de censura i fer caure el Govern d'ERC l'octubre de 2022, quan Junts va decidir sortir-ne. Des de Tortosa, Aragonès ha recriminat l'actitud de Junts i ha refusat les seves "crides a la unitat de cartó pedra". El cap de llista d'ERC ha afegit que "no és acceptable" que Puigdemont parli d'unitat i, "per la porta del darrere", intenti pactar amb el PSC per anar contra altres independentistes. Aragonès ha fet una crida a fer "impossible" la "pinça de socialistes i convergents", i ha alertat que "si la poden fer, la faran".

Prop de 200 persones denuncien l'augment d'atacs a docents de Sant Adrià de Besòs: "Comencen a l'escola bressol"

Més de 150 persones s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs per denunciar l'increment d'agressions verbals i físiques a docents al municipi i a d'altres de l'entorn metropolità. El col·lectiu ha rebut el suport de membres de la comunitat educativa, després de registrar un augment de casos arreu, però sobretot en un centre educatiu del municipi del nord del Barcelonès. La concentració s'ha convocat després d'una reunió de mestres amb representants de la CGT, USTEC i la Intersindical per abordar la situació. També arriba després que com a mínim dos docents hagin presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra pels atacs. El professorat denuncia que comencen a l'escola bressol.

El PP porta Juanma Moreno per passar el rasclet per les cases regionals

El PP passa el rasclet per les cases regionals, activant al màxim els presidents autonòmics del partit. De fet, hi ha hagut un autèntic desembarcament de dirigents territorials conservadors en la campanya del 12-M. Si la gran estrella va ser la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que va ser dilluns a la plaça d'Artós, aquest dimecres Alejandro Fernández ha estat a la Casa d'Andalusia del Prat de Llobregat, junt amb el president andalús, Juanma Moreno. Aquí podeu llegir l'article sencer.

Junts s'enreda amb el Hard Rock

Josep Rull va definir el projecte com d'alt valor afegit en el debat de TV3, però Puigdemont ha indicat que no és el "model" que vol per al país; el partit ha fet costat al projecte al Parlament, i va celebrar que s'inclogués en els pressupostos del 2023

Més informació, aquí.

Alejandro Fernández assegura que el retorn de Trapero seria «recuperar el pitjor del procés»

El candidat del PP, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dimecres que nomenar el major Josep Lluís Trapero com a màxim responsable de la policia, proposta feta en el debat de dimarts per Salvador Illa, seria "recuperar el pitjor del procés". Ho ha dit en la roda de premsa celebrada a la seu de l'agència EFE. Fernández ha recordat que "el senyor Trapero va ser absolt penalment, però des del punt de vista polític, ètic i moral no". Aquí podeu llegir l'article sencer.

Puigdemont desvincula immigració i delinqüència: «La multireincidència té a veure amb la pobresa»

Carles Puigdemont, candidat de Junts a les eleccions del 12-M, ha desvinculat aquest dimecres la delinqüència de la immigració. La multireincidència, una carpeta que ha agafat volada en municipis governats pel seu partit, especialment al Maresme, té a veure "amb la pobresa" i no amb l'arribada de nouvinguts, segons ha volgut clarificar Puigdemont. L'expresident, en una roda de premsa sobre repte demogràfic celebrada a Argelers, també ha denunciat que se l'ha volgut "excloure" del pacte antifeixista rubricat a entre Junts, el PSC, ERC, els comuns i la CUP per tal de no arriba a acords amb Aliança Catalana i Vox. "És molt lamentable que se'ns hagi volgut excloure per fer creure que el nostre compromís antifeixista és feble. Ens sap greu", ha apuntat Puigdemont, a qui hauria agradat "formar part de la gènesi" del document segellat a Barcelona.

Més informació, aquí.

Una vintena de tractors tallen la Gran Via de Barcelona contra el «repartiment injust de l'aigua»

Una vintena de tractors provinents del Baix Llobregat han tallat la Gran Via de Barcelona a l'alçada de la seu del Departament d'Acció Climàtica, l'endemà que el Govern anunciés que aixecava l'emergència per sequera que estava en vigor des del febrer. Els agricultors han lamentat que amb l'estat d'excepcionalitat continuen tenint restriccions. Representants dels manifestants han entrat a la conselleria i han reclamat parlar amb el conseller David Mascort, que no els ha rebut perquè es troba a Girona. A la sortida, han decidit reduir la protesta a dos carrils de la calçada central de l'avinguda. Els agricultors del Canal de la Dreta del Llobregat han protestat contra el que consideren un "repartiment injust de l'aigua" i tenen intenció de tallar la via tot el dia.

Pere Aragonès: molt de seny però també una mica de rauxa

Paula Carreras fa el retrat cultural de Pere Aragonès

«Malgrat que el líder d'ERC hagi apostat per un perfil prudent, escollint clàssics i productes icònics, també ha mostrat un punt trapella intentant definir el seu màxim contrincant en aquestes eleccions»

ERC culpa el PSC de la “tragèdia” de Rodalies: “L’únic que canvia en anys és quin militant del PSC ho gestiona”

ERC culpa el PSC de la situació de mal funcionament generalitzat al servei ferroviari de Rodalies. La consellera de Territori, Ester Capella, i el seu antecessor en el càrrec, Juli Fernández, tots dos candidats d’ERC al 12-M, han participat del repartiment d’octavetes de la formació republicana a l’estació de Sants amb un missatge que diu que “Rodalies Renfe és l’únic servei que gestiona el PSC a Catalunya i és un desastre”. Capella ha definit com una “tragèdia” l’estat del servei i el nivell de “desinversió” que denuncien que acumula Rodalies per part de l’Estat. En aquest sentit, responsabilitzen el PSC de la situació perquè, segons Fernández, “l’únic que ha canviat aquests anys és quin militant del PSC ha dirigit Rodalies”.

Tània Verge anuncia que es fa militant d'ERC en la recta final de la campanya

La primera consellera d'Igualtat i Feminismes de la història de la Generalitat, fitxatge independent dels republicans en l'inici de la legislatura, referma el compromís amb el partit, que situa com l'únic que impulsa polítiques "valentes" amb recursos. 

 

Més informació aquí.

El més llegit